Agricultorii din zona de munte pot opta pentru inscripționarea “Produs montan”

de | iul. 20, 2016 | Știri | 0 comentarii

palatul_victoria_62981300

Politica de calitate a Uniunii Europene privind denumirea facultativă de calitate Produs montan  va fi aplicată și în România, după ce Guvernul a adoptat astăzi o hotărâre în acest sens.

Producătorii, cultivatorii, apicultorii care işi desfaşoară activitatea de producţie în zona montană îşi vor promova produsele alimentare inscriptionând pe etichetă  Produs montan,  produsele vor respecta normele sanitar veterinare şi vor fi uşor recunoscute de consumator.

Pentru etichetarea produselor provenite din zona montană, agricultorii care optează pentru aceast lucru trebuie să respecte o serie de condiții, menționate în caietul de sarcini, drept garanție că produsul este realizat în zona montană.

Ttichetarea alimentelor cu menţiunea  Produs montan  se poate aplica doar produselor obţinute din animale crescute cel puţin două treimi din viaţa în arealul montan şi ale căror produse sunt prelucrate tot în zonele de munte.

La producția vegetală se poate aplica mențiunea  Produs montan  doar dacă acestea sunt cultivate în zonă montană, iar dacă se utilizează zahăr din afara zonei montane, acesta nu trebuie să dețină o pondere mai mare de 50 % din greutatea ingredientului.

 

DANIEL BOGHIȚA

Sursa foto: TVR

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...