Cultură marca FLUTUR: LUNA DIASPOREI, inclusă în calendarul manifestărilor județene

de | iul. 18, 2016 | Știri | 1 comentariu

Gheorghe Flutur 30.06.16

Consilierii județeni suceveni vor aloca, mâine, 30.000 lei Muzeului Bucovinei, 25.000 lei Centrului Cultural Bucovina și 140.000 lei pentru organizarea  Suceava Air Show.

Instituțiile culturale își vor suplimenta bugetele în vederea  Lunii diasporei  din august, ultima găselniță a șefului CJ GHEORGHE FLUTUR.

Banii provin din economia de 242.812 lei făcută prin neparticiparea județului la evenimentul de promovare a Bucovinei la Bruxelles și la târgurile de turism din Constanța și Katowice (Polonia).

În  Luna diasporei  va fi redeschis Muzeul de Istorie modernizat cu fonduri europene, va fi organizată o expoziție permanentă la Cetatea de Scaun și întâlniri cu reprezentanți ai instituțiilor de interes pentru românii din diaspora.

Va fi promovat conceptul denumit simbolic IE DIN BUCOVINA și se vor organiza recitaluri de muzică folk, secvențe din piese de teatru cu caracter istoric.

Oportunitatea LUNII DIASPOREI este dată de obligația morală de a trata cu maximă seriozitate problematica românilor din diaspora și de a veni în întâmpinarea nevoilor lor a precizat FLUTUR.

De remarcat că, la începutul lunii, el a criticat vârtos kitschul care se propagă la unele Zile ale localităților.

 

CITEȘTE

https://www.ziaruldepenet.ro/2016/07/07/flutur-suparat-pe-kitschul-de-la-zilele-localitatilor/

 

DAN PASCARU

Termeni și CONDIȚII
 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

1 Comentariu

 1. Dan

  “Oportunitatea LUNII DIASPOREI este dată de obligația morală de a trata cu maximă seriozitate problematica românilor din diaspora și de a veni în întâmpinarea nevoilor lor” a precizat FLUTUR.

  Cine din diaspora te crede mai politrucule? BLEEAAH

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest