ULTIMĂ ORĂ: Candidaturile lui BRĂDĂȚAN și ale consilierilor PSD au primit undă verde de la Tribunalul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

ULTIMĂ ORĂ: Candidaturile lui BRĂDĂȚAN și ale consilierilor PSD au primit undă verde de la Tribunalul Suceava

De    •   Publicat acum 4 ani, 29 aprilie 2016   •   Fara comentarii

 • în disperare de cauză, Ovidiu DONȚU s-a aruncat în urma trenului, contestând totul și nimic la Judecătoria Suceava

Baner Bradatan 29.04.16 1

În această după-amiază, instanțele Tribunalului Suceava au judecat cererile de apel depuse de avocații organizației municipale PSD Suceava și sprijinite din sala de ședințe de greii partidului,  care au stat cu sufletul la gură în așteptarea pronunțării.

La ora 17.00, prin Hotărârea nr.545 din 29.04.2016, s-a admis apelul candidatului Tiberius-Marius BRĂDĂȚAN, s-a schimbat în parte sentința civilă de ieri și s-a respins, ca nefondată, contestația cetățeanului Mircea BLÂNDU. Celelalte dispoziții referitoare la excepțiile ridicate în prima instanță au fost menținute.

Decizia este definitivă, prin urmare rămâne valabilă Hotărârea nr.8/24.04.2016 a Biroului Electoral de Circumscripție Municipal nr.1 Suceava, așadar BRĂDĂȚANU poate candida.

Cel de-al doilea dosar soluționat de Secția I Civilă a Tribunalului Suceava a necesitat mai multe amânări din partea instanței, deoarece cetățeanul care a contestat candidaturile, Vasile CIOBAN, a formulat cerere de recuzare a judecătoarei Oana-Daniela VICTORIA, considerând că prestația de la termenul de ieri a magistratului a fost părtinitoare în mod evident.

O altă surpriză a fost că cealaltă judecătoare a completului de ieri, Anca LOGIGAN, a intrat în concediu de odihnă, fiind înlocuită cu judecătoarea Nadia Mina CODĂU. De asemenea, instanța a amânat cauza în două rânduri și pentru că BEC și Primăria Suceava au întârziat furnizarea unor răspunsuri necesare soluționării dosarului. De menționat că acea cerere de recuzare a fost respinsă într-un dosar disjuns, Vasile CIOBAN a vând drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicarea sentinței.

În acest dosar cu numărul 1840/86/2016 s-a admis apelul PSD Suceava, prin urmare lista de candidați înregistrată la BEC a rămas definitivă.

Totuși, dacă i se va admite un eventual recurs, contestatorul ar avea dreptul la o cale extraordinară de atac.

Tensiunea acumulată i-a determinat pe cei din staff-ului PSD să recurgă la gestul penibile sau chiar disperate. În sala de judecată, ei s-au făcut de băcănie încercând să convingă instanța că un susținător care a semnat pe liste și-a trecut intenționat cu 10 ani data nașterii pentru că n-ar fi avut încredere că datele sale personale nu vor fi folosite în alt scop. Din aceasta rezulta că persoana nu ar fi avut încredere în reprezentanții PSD, în fața cărora a semnat.

Astăzi, organizația municipală PSD a retras toate contestațiile pe care le depusese ieri la Judecătoria Suceava împotriva listelor de candidați depuse de celelalte partide, dar pentru că ar fi regretat gestul, ci deoarece era inutil: în majoritatea cazurilor termenul legal de contestare era depășit.  Semne ale disperării activului PSD se puteau vedea prin oraș, unde a apărut deja un banner la balconul unui bloc din zona Mărășești, cu candidatul BRĂDĂȚAN și sigla PSD gata de victimizare, cu toate că expunerea materialelor electorale înainte de începerea campaniei (5 mai a.c.) este ilegală.

Baner Bradatan 29.04.16 2

Este lesne de înțeles modul haotic de acțiune al social-democrațior suceveni, în condițiile în care gruparea fălticeneană clădită în jurul tătucului I.V. STAN,  deputat la al patrulea mandat, deja schițase un salt, în presă, la beregata lui Ovidiu DONȚU.

TODIREL CĂLUGĂRIȚA

MIHAI SPÎNU

Ziarul de pe Net

Citește și :

Decizii-şoc ale instanţelor sucevene. Candidaturile lui BRĂDĂȚAN&Co., respinse în două dosare diferite

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 29 aprilie 2016
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 29, 2016 @ 7:44 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string KLzp7v to the field below: