Zeci de permise reținute de polițiști pentru consum de alcool și viteză excesivă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Zeci de permise reținute de polițiști pentru consum de alcool și viteză excesivă

De    •   Publicat acum 4 ani, 29 decembrie 2015   •   Fara comentarii

Radar politiei ZdpN

Serviciul Rutier Suceava și formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţiştii de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv cei din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat în perioada 24-27 decembrie 2015 acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ în vederea depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă regimul legal de viteză.

La baza acestor controale au stat analizele realizate la nivelul Serviciului Rutier din care a reieşit faptul că viteza excesivă rămâne una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere. Mai mult, s-a constatat că, în special pe perioada sărbătorilor, se produc multe evenimente rutiere cu implicarea şoferilor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cadrul acţiunii au fost testați cu aparatul etilotest peste 250 de şoferi, au fost constatate 19 infracţiuni şi au fost aplicate 333 sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 90.000 de lei, din care 171 pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Au fost reţinute pentru abateri la regimul rutier 33 de permise de conducere, din care: 15 pentru alcool, 14 pentru viteză și 4 pentru alte cauze. Totodată, au fost reţinute şi 8 certificate de înmatriculare.

Polițiștii au exemplificat cu trei cazuri petrecute în perioada controalelor:

Un bărbat, de 30 ani, din oraşul Vicovu de Sus a condus autoturismul, pe strada Ştefan cel Mare, din localitatea de domiciliu şi întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un tânăr, în vârstă de 21 ani, din comuna Ulma a condus autoturismul, pe str. Calea Cernăuţi, pe raza oraşului Vicovu de Sus, iar întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În prima zi de Crăciun, un tânăr de 25 ani, din oraşul Vicovu de Sus, a condus autoturismul pe strada Calea Cernăuţi din localitate cu viteza de 105 km/h, în zonă cu limitare de 30 km/h, Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi i s-a reţinut permisul de conducere în vederea suspendării.

SORIN NICA

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 29 decembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 29, 2015 @ 1:36 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string wJCmn6 to the field below: