Lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare vor continua în 14 localități din județ - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare vor continua în 14 localități din județ

De    •   Publicat acum 4 ani, 29 decembrie 2015   •   1 comentariu

*la Mitocu Dragomirnei și la Dolhasca se vor amenaja surse de alimentare

 apa canal Suceava noiembrie 2015

Operatorul regional de apă și canalizare ACET a anunțat finalizarea proiectului de 101,5 milioane euro, care s-a întins pe parcursul a 7 ani și care a vizat aglomerările Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului şi Vatra Dornei.

Directorul ȘTEFAN GROZA a spus că proiectul cofinanţat din Fondul de Coeziune prin POS Mediu și implementat de  Eptisa “a fost încheiat cu succes”.

Lucrările au inclus extinderea şi reabilitarea infrastructurii de captare, tratare, transport, înmagazinare şi distribuţie a apei potabile, precum şi a infrastructurii de colectare şi tratare a apelor uzate.

Investițiile vor continua prin Programul Operaţional Infrastructură Mare ( POIM ) de 251.125.084 euro pentru un număr de 14 localități.

Vicovu de Sus are alocate 27,4 milioane euro, Câmpulung Moldovenesc 26,7 milioane euro, Marginea 22,6 milioane euro, Suceava 22,4 milioane euro, Siret 19,3 milioane euro, Vatra Dornei 12,1 milioane euro, Șcheia 11,4 milioane euro, Fălticeni și Mitocu Dragomirnei câte 8,5 milioane euro, Dolhasca 8,4 milioane euro, Rădăuți 7,3 milioane euro, Putna 6,9 milioane euro, Salcea 6,2 milioane euro și Sucevița 4,9 milioane euro ( total 193.160.945 euro ), restul de 27.964.139 euro însemnând echipamente, asistență tehnică, proiectare, supervizare, cheltuieli neprevăzute și inflație.

„Multe dintre aceste aglomerări au, în momentul de față, sisteme de alimentare cu apă / canalizare și stații de epurare.

La Mitocu Dragomirnei și la Dolhasca va trebui să facem surse de alimentare cu apă.

Nu toată comuna Mitocu Dragomirnei va intra în acest program, ci numai aglomerarea care are cel puțin 2.000 de locuitori echivalenți, urmând ca în rest să fie găsite și alte surse de investiții”  a precizat GROZA la întrebările adresate în ședința de ieri a consilierilor județeni.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 29 decembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 30, 2015 @ 7:48 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. ianus spune:

  Să-ți fie rușine, Ștefan Groza! Păcat de cariera ta! Sfîrșești profesional ca o cîrpă, cîrpa golanilor din politică, de la Dragnea în jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kV25JT to the field below: