76 de suceveni fără contracte de muncă, în luna octombrie - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

76 de suceveni fără contracte de muncă, în luna octombrie

De    •   Publicat acum 4 ani, 18 noiembrie 2015   •   Fara comentarii

itm2

Luna trecută, inspectorii de muncă au efectuat 208 controale, în urma cărora s-au aplicat un număr de 72 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 208.900 lei.

Tot în luna octombrie au fost depistate 76 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, din care o persoană al cărui contract individual de muncă nu a fost transmis în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, 55 persoane ale căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal și 20 persoane fără forme legale de angajare care îşi desfăşurau activitatea la 9 angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 120.000 lei.

De asemenea, deficienţele constatate în domeniul relaţiilor de muncă sunt neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, anterior începerii raporturilor de muncă, netransmiterea (în termenul legal) a contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor, netransmiterea modificărilor intervenite în registrul general de evidenţă a salariaţilor, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă și a prevederilor legale privind repausul săptămânal.

În domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă, inspectorii ITM au făcut de 90 controale, aplicându-se un număr de 95 sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor aplicate fiind de 27.000 lei.

La începutul lunii noiembrie, în registrului general de evidenţă a salariaţilor din județul Suceava erau înregistrate 120.369 contracte individuale de muncă active, din care 111.941 pe durată nedeterminată și 8.428 pe durată determinată.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 18 noiembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 17, 2015 @ 11:04 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string s2L3W9 to the field below: