Dacian CIOLOȘ, propus premier de președintele IOHANNIS: "Partidele politice au agreat această idee, cu foarte puţine excepţii" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri nationale  >  Articolul curent

Dacian CIOLOȘ, propus premier de președintele IOHANNIS: “Partidele politice au agreat această idee, cu foarte puţine excepţii”

De    •   Publicat acum 4 ani, 10 noiembrie 2015   •   Fara comentarii

Dacian-Ciolos-540x304

Președintele României Klaus IOHANNIS a încheiat astăzi cea de-a doua rundă de consultări cu partidele politice pentru desemnarea unui nou prim-ministru, care să formeze viitorul guvern. După analizarea propunerilor făcute de reprezentanții partidelor parlamentare, IOHANNIS a anunțat că a ales varianta unui guvern format din tehnocrați și, din acest motiv, l-a desemnat pe Dacian CIOLOȘ.

“Este nevoie de deschiderea competiţiei politice. Nu putem să aşteptăm o îmbunătățire, o revigorare, a clasei politice doar din interiorul partidelor. Este cu siguranţă nevoie şi de oameni noi. Am spus acest lucru în multe întâlniri şi am încurajat oameni tineri să intre în politică. Fără oameni noi, este greu de presupus că vom avea o clasă politică nouă. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece; cei vechi care sunt buni, sigur, e nevoie să rămână. Dar trebuie să avem şi intrări noi în sistem.
Este nevoie, după părerea mea, să afirm că România rămâne fermă pe calea europeană şi euro-atlantică. Şi, de asemenea, după părerea mea, este nevoie ca orice Guvern vom avea, să fie sprijinit de Parlament, de partidele politice, pentru a lua măsuri care garantează o creştere economică sustenabilă.
Aceste lucruri le-am prezentat aseară şi astăzi şi partidelor politice. Am întrunit o largă majoritate pe aceste teme. A fost o situaţie interesantă pentru mine că partidele au înţeles imediat care este miza şi că este nevoie să găsim o soluţie împreună. Această soluţie o văd eu într-un Guvern tehnocrat. Partidele politice au agreat această idee, cu foarte puţine excepţii, şi am convingerea că este calea corectă pentru următorul an, până la alegerile parlamentare, când, cu siguranţă, vom avea un nou Parlament, un nou Guvern, şi intrăm într-o nouă etapă.
Aşadar, având în vedere toate acestea, îl desemnez pentru funcţia de Prim-ministru al României pe domnul Dacian Cioloş, pe care vi-l prezint!”, a declarat președintele Klaus IOHANNIS în fața presei.

Premierul desemnat Dacian CIOLOȘ a declarat că este conştient de faptul că trecem printr-o perioadă cheie pentru societatea românească și este necesară prezenţa publică a guvernului, pentru a putea asigura puntea de legătură între diferite instituţii ale statului, între politic şi societate.

“În perioada următoare o să vă rog să mă înţelegeţi, îmi voi concentra atenţia şi energia pentru a-mi forma echipa cu care vreau să merg în faţa Parlamentului, şi imediat ce această echipă va fi formată şi vom avea, sper eu, susţinerea majoritară în Parlament, o să putem discuta mai în detaliu legat de proiectele pe care le avem. Oricum, pentru mine lucrul în echipă e esenţial, şi de aceea, înainte de a comunica prea mult legat de intenţiile pe care le am în această calitate în care am fost desemnat, vreau să-mi concentrez energia spre a-mi structura echipa, atât din punct de vedere al persoanelor şi al celor pe care o să-i invit să facă parte din Guvern, cât şi al conceptului de program de guvernare”, a spus Dacian CIOLOȘ.

DANIEL BOGHIȚĂ

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 10 noiembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 10, 2015 @ 8:06 pm
 • Sub: Ştiri nationale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string nP6kXY to the field below: