LUNGU despre  Suceava capitală culturală europeană: “Nu este foarte important ce activitate culturală ai azi în oraș sau ce dotare culturală”

de | sept. 30, 2015 | Știri | 0 comentarii

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava

Primăria municipiului Suecava a angajat, în urma unei selecții de oferte, firma locală de consultanță  Genesis în lupta pentru  Capitală Culturală Europeană 2021.

Societatea respectivă este coordonată de doctorandul RADU BORES,  „care știe, a mai lucrat la strategii, are la dispoziție 15 zile să facă documentația pentru suma de 40.320 lei”  după cum a declarat astăzi primarul ION LUNGU.

Ca orice proiect care se respectă, proiectul are un buget de 25 de milioane euro (72 % pentru programe culturale), care va trebui aprobat de consilierii locali.

LUNGU a spus că, printre cei 23 de membri fondatori ai Asociației  Suceava capitală culturală europeană, se numără cadre didactice universitare, oameni de cultură, reprezentanți ai bisericii, dar a atras atenția și asupra implicării profesioniste în depunerea candidaturii: “M-am implicat și eu la partea de programare, financiară.

Dacă nu apelam la această firmă de consultanță… sigur, ne-am întâlnit de zeci de ori cu artiștii, fiecare vine cu ideea lui, se mai iau la contrazis între ei, dar la final nu se întâmplă nimic.

Nu este foarte important ce activitate culturală ai azi în oraș sau ce evenimente sau ce dotare culturală, proiectul în sine, perspectiva, ce vrei să faci – asta este cel mai important”.

LUNGU a mai adăugat că președintele interimar al Asociației  Suceava capitală culturală europeană  este CARMEN VERONICA STEICIUC, recent numită și director interimar la Teatrul  Matei Vișniec.

Data limită de depunere a dosarelor de candidatură este 10 octombrie.

În competiția pentru Capitală Culturală Europeană 2021 au intrat, de mai mult timp, București, Iași, Cluj, Craiova, Târgu Mureș, Oradea și Constanța.

DAN PASCARU

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest