ÎNTREBĂRI DIRECTE cu GEORGIANA ANDONE: “Privesc viitorul ca pe o provocare” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE cu GEORGIANA ANDONE: “Privesc viitorul ca pe o provocare”

De    •   Publicat acum 5 ani, 28 septembrie 2015   •   Fara comentarii

Georgiana Andone (1)

Ești elevă în clasa a 11–a la Colegiul Naţional “Nicu Gane” și o mare amatoare de literatură SF.  Cine mai citeşte SF în ziua de azi ?

Mă bucur foarte mult să văd că SF-ul are un mare impact pentru tineri, încep chiar din rândul copiilor de 10 – 12 ani, îi fascineaza şi îi atrage ; dovadă că gusturile bune în literatură prind rădăcini încă de la vârste fragede. Bineînţeles, şi adulţii citesc SF.

Scrii poezie, iar realizările tale s-au bucurat de succes la întâlnirile organizate de Clubul de Iniţiativă Literară şi de Academia de Aventură Pământul Viu.  Cum ai auto-caracteriza ceea ce așterni pe hârtie ?

Ceea ce scriu sunt, pur şi simplu, bucăţi din mine : stări, trăiri, emoţii.  Scriu pentru a mă exterioriza, e cel mai bun mod în care mă pot exprima şi, totodată, mă descopăr pe mine cu fiecare vers aşternut pe hârtie. E ceva fără de care nu aş putea trăi. De  altfel, e şi un mod de a mă descărca.

Georgiana Andone (2)

Cum e atmosfera la aceste întâlniri ?  Ce te atrage ?

Atât în Academia de Aventură Pământul Viu, cât şi în Clubul de Iniţiativă literară -unde sunt şi membru – am întâlnit oameni frumoşi, oameni cu care poţi rezona dincolo de obinşnuit.  E ca într-o familie, te simţi în largul tău alături de ei. Sunt oameni foarte speciali pentru mine, de care m-am apropiat foarte repede.

Nu ai ratat nici Convenţia Naţională de Ficţiune Speculativă şi Viitorologie de la Suceava.  ZdpN a prezentat știri, dar aș vrea să-mi spui cum ai văzut tu evenimentul…

Aceasta a fost prima convenţie de acest gen la care am participat, ca voluntar, de altfel. Am cunoscut oameni noi, veniţi din toate colţurile ţării. Programul ROMCON -ului a fost foarte captivant. Cu siguranţă, noi voi mai rata nicio convenţie viitoare de acest gen.

 Georgiana Andone (3)

Apropo de viitorologie, cum te vezi peste 20 de ani ?  Unde și ce vei face ?

Bună întrebare, să ştii. Nu-mi place să mă gândesc la viitor, însă. 20 de ani par o eternitate pentru mine, pentru că nu mă gândesc nici măcar la ziua de mâine. Prefer să trăiesc doar în prezent, iar ceea ce urmează să mă surprinda. Privesc viitorul ca pe o provocare, ce va fi… va fi. Dar totuşi, dacă ar  fi să mă imaginez peste 20 de ani, probabil voi avea măcar două volume de poezii publicate. Sper.

Te-ai implicat și în schimburile de cărți care s-au organizat la Fălticeni.  Ce ai oferit și ce ai luat ?

Sinceră să fiu, nu am oferit nimic. Îmi e greu să mă despart de cărţile mele şi nu îmi place să ofer ceva ce pe mine nu mă atrage doar pentru a primi altceva în schimb. Am mers la SDC pentru a mă întâlni cu oamenii dragi mie şi pentru a schimba diverse opinii, de literatură, muzică şi multe altele.

ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 28 septembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 28, 2015 @ 8:56 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string C8pmOM to the field below: