Delegație din Cernăuți în vizită la USV - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Delegație din Cernăuți în vizită la USV

De    •   Publicat acum 5 ani, 8 septembrie 2015   •   Fara comentarii

Universitatea-Suceava-USV-16.04

Universitatea  Ștefan cel Mare  a primit, la sfârșitul săptămânii trecute, vizita unei delegații a Institutului Postuniversitar de Perfecționare a Cadrelor Didactice din regiunea Cernăuți.

Cele două instituții au semnat, în anul 2014, un acord de colaborare care are ca scop promovarea colaborării în domeniul formării continue a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, stimularea învățării și a performanțelor profesionale în domenii specifice de formare prin mobilități, cursuri, seminarii și conferințe pentru profesorii care predau limba și literatura română în Regiunea Cernăuți.

În cadrul acestei vizite, directorul Institutului cernăuțean GRIGORII BILIANIN și metodistul LILIA GOVORNEAN au purtat discuții cu rectorul USV VALENTIN POPA și cu prorectorul ȘTEFAN PURICI.

„Părțile au analizat perspectivele cooperării între cele două instituții, au subliniat necesitatea unei colaborări cât mai strânse și au evidențiat posibilitățile de implicare a USV în procesul de formare continuă a cadrelor didactice din Regiunea Cernăuți, în special a celor care predau în școlile românești  se menționează într-un comunicat.

Delegația cernăuțeană a efectuat vizite de lucru la Colegiul  Petru Rareș  și la Casa Corpului Didactic, unde au fost prezentate cadrul normativ, legislația și aspectele practice ce țin de formarea continuă și evaluarea a personalului din învățământul preuniversitar.

La finalul vizitei, membrii delegației cernăuțene au efectuat o deplasare la câteva dintre mânăstirile bucovinene. 

 

 

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 8 septembrie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 8, 2015 @ 4:02 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string eEoCRb to the field below: