HARASIM: “Prin alegeri parţiale pentru Consiliul Local Rădăuţi s-ar debloca în totalitate activitatea acestei autorităţi”

de | aug. 14, 2015 | Știri | 0 comentarii

Constantin HARASIM august 2015

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, caută soluții pentru situaţia excepţională de la nivelul municipiului Rădăuţi și, din acest motiv, a solicitat punctul de vedere al instituţiilor centrale cu atribuţii în domeniu (MDRAP, MAI, MFP), oferind şi soluţii de rezolvare, prin înaintarea unui număr de 3 proiecte de ordonanţă de urgenţă.

De asemenea, au fost identificate cele trei probleme de maximă urgență pentru care trebuie găsite soluții rapide: emiterea actelor de urbanism, activitatea Comisiei Locale de Fond Funciar Rădăuţi și necesitatea rectificării bugetului local al municipiului Rădăuţi pe anul 2015.

“Astfel, constatând necesitatea şi urgenţa reglementării unei situaţii care, datorită circumstanţelor sale excepţionale, impune adoptarea de soluţii imediate, în vederea evitării unei grave atingeri a interesului public – administraţie, sănătate, învăţământ, prefectul judeţului Suceava, domnul Constantin Harasim, a identificat ca şi soluţie, completarea articolului 132 din Legea nr.115/2015, în sensul organizării de alegeri parţiale pentru consiliul local în perioada imediat următoare, prin excepţie de la termenul de un an prevăzut în textul acestui act normativ, în care nu se mai organizează alegeri pentru consiliile locale, consiliile judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.
În formularea acestui proiect de ordonanţă de urgenţă, s-a avut în vedere faptul că, prin organizarea de alegeri parţiale pentru alegerea Consiliului Local Rădăuţi s-ar debloca în totalitate activitatea acestei autorităţi a administraţiei publice locale în condiţiile în care viceprimarul ales poate exercita atribuţiile primarului pe durata suspendării mandatului acestuia sau a vacanţei funcţiei“, se precizează într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Suceava.

De asemenea, prefectul Harasim i-a invitat pe parlamentarii din judeţul Suceava pe data de 21.08.2015, la ora 10.00, la sediul Palatului Administrativ, pentru a le prezenta demersurilor efectuate de el pentru deblocarea situaţiei municipiului Rădăuţi, demersuri care ar putea fi susţinute în regim de urgenţă de aceştia în calitate de parlamentari, prin promovarea unor proiecte de acte normative care să reglementeze situaţiile de vid legislativ identificate.
El speră că prin consultarea cu parlamentarii suceveni se poate ajunge la identificarea unor noi soluţii, care ar putea rezolva situaţia municipiului Rădăuţi.

Dan PASCARU

Ziarul de pe Net

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...