Festivalul “Cultură în Parc”, o modalitate de păstrare a identității minorităților

de | aug. 14, 2015 | Știri | 0 comentarii

Cultura in parc

Asociația Ghizilor din Bucovina desfășoară, în perioada aprilie – octombrie 2015, proiectul  Cultură în Parc finanţat de către EEA Grants – Programul Promovarea Diversității în Cultură și Artă în cadrul patrimoniului cultural european, Ministerul Culturii, Unitatea de Management a Proiectului.    

Obiectivul general al proiectului este crearea și menținerea condițiilor pentru păstrarea, dezvoltarea și afirmarea identității minorităților, în special a romilor, consolidarea dialogului intercultural, cât și promovarea tinerilor artiști la nivel regional.

26898_100102426700526_491441_nÎn acest context, Asociația Ghizilor din Bucovina va organiza în perioada 26-30 august 2015, un festival interetnic “Cultura în parc” dedicat minorităților majoritare din județul Suceava.

Reprezentanții minorităților sunt: Asociația Obcinele Poiana Micului, Partida Romilor Pro Europa Suceava, Casa de Cultură A Studenților Suceava, Comunitatea Rușilor Lipoveni din România – filiala Fălticeni, Asociația Culturală Kolomeika –Siret, Uniunea Armenilor din România- filiala Iași, Forumul Democrat al Germanilor din România, Forumul Regional Bucovina

Programul festivalului este următorul:

26.08- expoziție arte vizuale (pictură, sculptură, fotografie, face painting, scurtmetraje)

27.08 –  degustări culinare (produse specifice etniilor participante la festival)

28.08 –   dansuri tradiționale și costume populare

29.08 –   muzică tradițională

30.08 – invitați speciali: Mike Godoroja&Blue Spirit, Canaf, Caius Hera (lauta), Cosmin Balean (duduk si vioara), Tatiana Podoleac (harpa), Marian Hadenko (Ucraina), Lazar Constantin (lauta) 

Festivalul își dorește să fie mai mult decât o întâlnire a etniilor din Bucovina, invitându-i astfel pe tinerii din Suceava și localitățile limitrofe să participe prin adunări ad-hoc la acest festival. Pot cânta la chitară, vioară, flaut sau orice alt instrument pe care ei îl îndrăgesc. Ne dorim un festival ce transmite sentimente de prietenie, voie bună, liniște și bun gust.

 

Gavril-Ursache Alma-Ioana cu ajutorul managerului de proiect, Nicoleta Loghin

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...