Imprimante: laser sau inkjet? - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Publicitate  >  Articolul curent

Imprimante: laser sau inkjet?

De    •   Publicat acum 4 ani, 16 iulie 2015   •   Fara comentarii

imprimante-laser

Alegerea unei imprimante este, deseori, un exercițiu complicat, iar frica de a procura modelul ce nu corespunde adevăratelor necesități însoțește adesea cumpărătorul. Ca să evite situațiile neplăcute, el trebuie să știe care factori trebuie luați în calcul în momentul procurării unei imprimante. Pe piață există o gamă largă de modele, dar toate se bazează pe două tehnologii esențiale: laser și inkjet (cu jet de cerneală).

Ce caracteristici fac diferența între aceste două tehnologii?

Imprimanta cu jet de cerneală tipărește datorită unei tehnologii extrem de fine, proces realizat prin pulverizarea unor picături minuscule de cerneală pe foaie. Pulberea de culoare fuzionează cu pagina grație unui proces electrostatic. În timp ce imprimantele laser necesită un sistem mai complex de funcționare și tipăresc prin baleierea fascicului luminos pe suprafața unui tambur fotoreceptor.

 • Imprimantele inkjet: pentru că sunt multifuncționale

De regulă, primul avantaj al acestor imprimante este prețul accesibil. Ele sunt cumpărate pentru imprimarea pozelor sau pentru uzul cotidian, dar nu sunt adaptate tipăririlor în număr impunător.

Așadar, plusul acestei tehnologii constă în adaptarea imprimantelor la tipărirea atât alb/negru cât și color (în special poze). Dacă este folosit împreună cu o hârtie specială pentru poze, imprimantele cu jet de cerneală dețin întâietate la imprimarea fotografiilor. Cu această imprimantă pot fi listate între 200 și 1,000 pagini cu un cartuș alb/negru sau între 100 și 500 de pagini – cartuș color. Modelele imprimantelor inkjet diferă în dependență de producători și de obiectivul pe care aceștia și l-au propus în legătură cu raportul preț – calitate.

·        Imprimantele laser: pentru productivitate

Contrar ideilor vehiculate pe piață, imprimantele laser își regăsesc originile cu mult timp înaintea echivalentelor acestora cu jet de cerneală. Conceput la sfârșitul anilor 60, un prototip al imprimantei cunoscute astăzi, deținător al unei tehnologii complexe, fără cusur, urmează să fie prezentat de multinaționala Xerox publicului larg în anul 1971.

Din punctul de vedere al utilității, dacă nu există necesitatea imprimării color, imprimantele laser reprezintă alegerea optimă. Propuse la prețuri tot mai accesibile, ele sunt ideale pentru volumele mari, deoarece au o viteză de imprimare cuprinsă între 12 și 24 pagini pe minut, element decisiv în cazul unei achiziții de proporții în scop lucrativ.

Astfel, cartușul imprimantei laser se uzează doar după minim 1,500 pagini listate. Procesul de imprimare, diferit de cel inkjet, conferă o calitate superioară graficilor, diagramelor și schemelor din documente. Deci, trebuie reținut faptul că prețul mai ridicat al imprimantelor laser le oferă un avantaj absolut: productivitate de 10 ori mai mare.

Cea mai bună imprimantă este cea care se adaptează necesitățile dvs., de aceea nu există un must-have recomandat cu vehemență. Nu există un model sau o tehnologie perfectă, doar oameni cu cerințe diferite.

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 16 iulie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 16, 2015 @ 11:09 am
 • Sub: Publicitate, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jenTrB to the field below: