20 de persoane aduse la audieri, la DIICOT Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

20 de persoane aduse la audieri, la DIICOT Suceava

De    •   Publicat acum 4 ani, 8 iulie 2015   •   Fara comentarii

diicot

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava  împreună cu lucrători de poliţie  din cadrul I.P.J Suceava  – S.I.C.E , au efectuat astăzi un număr de 28 percheziţii domiciliare pe raza județelor Suceava, Maramureş,Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional  organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2014 –  2015 membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul Romaniei, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal  importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate  pe teritoriul naţional.

Din probele administrate în cauză a rezultat că membrii grupării transportau  ţigaretele  cu ajutorul unor utilitare cât şi prin intermediul unor servicii de curierat.

Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este de aproximativ 1.000.000 euro.

În noaptea de 07/08.07.2015, cu ocazia flagrantului realizat pe raza judeţului Cluj, membrii grupării, în încercarea de a-şi asigura scăparea , au spart trei baraje ale poliției,  reușindu-se oprirea unuia dintre autoturisme pe raza localităţii Aiud.

De asemenea, cu ocazia unui control rutier efectuat pe raza municipiului Oradea, a fost identificat liderul grupului infracţional care acţiona pe  raza municipiului Sighet, având asupra sa suma de 50.000 euro și 30.000 lei.

La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial  Suceava vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 20 de persoane.

Suportul de specialitate  tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, și s-a beneficiat de sprijinul D.I.P.I. și  D.O.S., I.G.P.R. – D.I.C.E. și D.G.A. și I.G.P.R. – S.A.S.  și I.G.J.R.

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 8 iulie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 8, 2015 @ 3:11 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Bw4PMq to the field below: