2 tineri din Bunești și Râșca, reținuți pentru furturi din autoturisme la Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

2 tineri din Bunești și Râșca, reținuți pentru furturi din autoturisme la Fălticeni

De    •   Publicat acum 5 ani, 27 mai 2015   •   Fara comentarii

arestat

În urma activităţilor investigative specifice, ieri o patrulă din cadrul Poliţiei Fălticeni a oprit în trafic un autoturism condus de un tânăr de 20 ani, din Râșca.

Acesta a manifestat un comportament suspect, astfel încât s-a procedat la controlul portbagajului autoturismului, ocazie cu care în interior a fost găsită o antenă pentru o stație auto, care avea cablul tăiat.

Fiind întrebat cu privire la proveniența antenei, tânărul  a declarat că aparține celuilalt ocupant al maşinii, respectiv un alt bărbat de 20 ani, din Bunești.

Întrucât au existat neconcordanțe între declarațiile verbale ale celor doi, autoturismul și ocupanții au fost conduși la sediul subunității pentru clarificarea situației lor.   

În urma controlului autoturismului, în interior au fost găsite mai multe documente  pentru autoturisme, mai multe chei pentru autoturisme,  produse electronice, o lanternă şi cabluri pentru baterie auto.

În urma cercetărilor efectuate s-a reușit documentarea activității infracționale a celor doi, precum şi a unui alt tânăr de 21 de ani,  stabilindu-se că sunt bănuiţi pentru cel puţin 6 furturi comise pe raza municipiului Fălticeni.

În noaptea de 22 / 23 aprilie tânărul de 20 de ani din Buneşti a pătruns în autoutilitara unui bărbat de 49 ani, din Fălticeni pe portiera lăsată descuiată, de unde a sustras bunuri în valoare de circa 800 lei, parțial recuperate.

În noaptea de 29 / 30 aprilie, tânărul de 20 de ani împreună cu un alt bărbat de 21 de ani din Buneşti au pătruns prin folosirea de chei potrivite în autoutilitara unui bărbat de 28 ani, din Fălticeni, de unde a sustras bunuri în valoare de circa 900 lei, care au fost recuperate.

În noaptea de 16 / 17 mai, tânărul de 20 de ani din Buneşti a pătruns prin folosirea de chei potrivite în autoturismul unei părți vătămate de 35 ani, din Fălticeni, de unde a sustras bunuri în valoare de circa 800 lei, care au fost recuperate, iar în noaptea de 20 / 21 mai cei doi tineri din Buneşti au pătruns prin forțarea unui geam mobil de la portiera  autoutilitarei unui bărbat de 26 ani, din Fălticeni, de unde au sustras bunuri în valoare de circa 700 lei, parțial recuperate.

În seara zilei de 25 mai tânărul de 20 de ani din Buneşti împreună cu tânărul din comuna Râşca s-au deplasat în zona strada Izvor cu scopul de a comite infracțiuni de furt din autoturisme.

Au pătruns prin folosirea de chei, într-un autoturism ce aparţine unui bărbat de 45 ani, din Fălticeni, de unde au sustras un modulator FM, o lanternă,  cabluri pentru baterie auto.

Tot în noaptea de 25 mai de pe un autoturism au tăiat cablul și au sustras o antenă pentru stație auto.

De asemenea, la data de 27 mai, în continuarea cercetărilor efectuate privind furtul unei autoutilitare comis în noaptea de 19 / 20 mai, în urma măsurilor operative întreprinse s-a probat activitatea infracţională a aceloraşi tineri de 20 de ani, din comuna Buneşti şi din comuna Râşca.

În baza probatoriului administrat, faţă de cei doi s-a dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore, fiind introduşi în arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul cauzat prin comiterea furturilor de şi din autovehicule a fost recuperat în proporţie de 80 %.

SORIN NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 27 mai 2015
 • de:
 • Ultima modificare: mai 27, 2015 @ 11:32 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 6l4ePS to the field below: