Colegiul Medicilor: “Vaccinarea elevilor de către medicii de familie este o hotărâre criminală !” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Colegiul Medicilor: “Vaccinarea elevilor de către medicii de familie este o hotărâre criminală !”

De    •   Publicat acum 5 ani, 19 mai 2015   •   3 comentarii

Irina Badrajan 19.05.2015

Conducerea Colegiului Medicilor Suceava consideră că măsura instituită de Ministerul Sănătății prin care medicii de familie trebuie să preia vaccinarea elevilor este  “o hotărâre nefericită și criminală”.

Secretarul Colegiului Medicilor, medicul de familie IRINA BADRAJAN, a declarat într-o conferință de presă că toate argumentele înaintate au fost tratate cu dezinteres la București.

“Ne-au consultat, toți am fost împotrivă și au făcut cum au vrut ei, ne ignoră totalmente părerea…

În școli elevii sunt uniți, sunt mult mai ușor de vaccinat.

Eu n-am înțeles hotărârea, vă spun eu, va fi criminală, nu aduce în nici un caz o îmbunătățire a vaccinării !”  a spus BADRAJAN.

DAN PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 19 mai 2015
 • de:
 • Ultima modificare: mai 19, 2015 @ 5:32 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. Gabriel Todica spune:

  Când am fost copil, în şcoală, am fost învăţăt că vaccinarea este utilă. Că astfel ne imunizăm organismul împotriva anumitor boli. Am fugit repede să mă vaccinez. Şi poate din acest motiv anumite boli nu s-au prins de mine. Poate!…
  Mai târziu… Mult mai târziu, am întâlnit o bătrânică octogenară care-şi ducea cu greu fiica în spate pentru că nu putea să meargă. Fata avea aproximativ şaizeci de ani, iar picioarele-i erau strâmbe… Mi-au spus că a avut poliomelită de când era mică. Am întrebat-o pe mamă cum de s-a întâmplat şi mi-a spus că din cauza unui vaccin. Deşi n-a vrut să-şi vaccineze fata, medicul a obligat-o, iar perioada a coincis cu epidemia de poliomelită. Fata i s-a îmbolnăvit, iar urmările le suportă şi azi. Medicul n-a păţit nimic, evident!
  Mi-am pus atunci întrebarea dacă nu cumva vaccinarea are şi contraindicaţii, iar unele prospecte le scriu destul de apăsat. Ba mai mult, cultura de agenţi patogeni se face pe diverse substanţe destul de dubioase, iar în sinteza vaccinului intervin alte substanţe şi mai periculoase ce rămân în ser. Astfel, prin injectare, ne patrund în organism şi aceste substanţe, mult mai nocive. Şi atunci mă întreb: mă vindec otrăvindu-mă?
  Şi poate că n-aş fi aşteptat vre-un răspuns dacă n-aş începe să cred într-o teorie a conspiraţiei, datorită căreia se doreşte împuţinarea omenirii prin îmbolnăvirea ei. Industria farmaceutică şi cea medicală trăieşte deja foarte bine din asta! Aşa că vom plăti mult ca să trăim! Altfel murim!!! Şi dacă punem în legătură acest aspect cu cel al otrăvirii alimentelor pe care deja le observăm în pieţele şi magazinele alimentare, devin tot mai sceptic la argumentele autorităţilor că ne vor binele. Aşa că prefer să mă lase-n pace. Dacă mie mi-e bine aşa, de ce nu mă lăsaţi AŞA?
  Refuz să fiu victimă a afacerilor voastre pe seama sănătăţii şi vieţii mele! Asta-i tot ce mi-a mai rămas curat! Dacă nu puteţi să mă respectaţi ca individ, măcar respectaţi-mi alegerea! Şi asta măcar din considerentul că tot aclamăm respectarea „Drepturile omului”, „Dreptul la opinie”, „Dreptul la autodeterminare” şi DEMOCRAŢIA!

 2. ELENA spune:

  Vaccinarea este buna in principiu!Trebuie insa facuta cu vaccinuri de calitate si aplicata si urmarita de medici competenti si evident de acordul parintilor sau tutorilor legali!Mediciide familie insa vor sa se debaraseze de acesta activitate din pura comoditate sau daca considera actiunea criminala asta se datoreaza faptului ca se considera incompetenti profesionalEi ar vrea sa plaseze actiunea la nivelul medicinei scolare ca sa fie scutiti de testarea practica a capacitatii lor profesionale pe acest palier de preventie!Numaica medicina scolara are alte sarcini!Mediciide familie nu prea sunt interesati de calitatea vaccinurilor ci numai de posibilitatea ca ei sa fie scutiti de aceasta munca.
  Nu am vazut o actiune hotarata a medicilor de familie pt sustinerea calitatii vaccinului si nici un program de calitate propus de mediciide familie pt supravegherea postvaccinare a copiilor in teritoriu efectuat de d-lor!Dar insistente ca sa fie scutiti de aceasta activitate am vazut destule din partea medicilor de familie!Cam despre asta este vorba si nu despre clopotei de clestar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string se7nqg to the field below: