Campanie de prevenire la Mironu - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Campanie de prevenire la Mironu

De    •   Publicat acum 5 ani, 30 aprilie 2015   •   Fara comentarii

Constantin Harasim 2 si Atanasa Nistor 27.03.2015 (2)

Astăzi, 30.04.2015, a avut loc sub coordonarea Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava o întâlnire comună cu autorităţile competente privind focarul epidemic de infecţie urliană (oreion) din comuna Valea Moldovei.

Citeste si http://www.ziaruldepenet.ro/2015/04/30/comunitatea-de-romi-din-mironu-bomba-cu-infectii-a-judetului/

La întrunire au participat prefectul judeţului Constantin Harasim, subprefectul Atanasă Nistor, vice-preşedintele Consiliului Judeţean Suceava Alexandru Rădulescu, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeana Suceava Ludovic Abiţei, inspectorul şcolar general adjunct Cristina Teodorovici, primarul comunei Valea Moldovei Constantin Moroşan, cât şi consilierul pentru problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului Alina Stan.

Conform datelor furnizate de DSP Suceava, de la începutul anului 2015 au fost înregistrate 60 cazuri de infecţie urliană (oreion) în rândul copiilor preşcolari şi şcolari, care învaţă la Şcoala generală Valea Moldovei şi cea din satul Mironu, situaţia fiind deosebită din punct de vedere epidemiologic deoarece până în prezent s-au înregistrat 12 cazuri cu complicaţii (meningită urliană).

Starea actuală a şcolii din Mironu nu a constituit un factor în declanşarea acestei boli, ea răspândindu-se pe cale aeriană, fiind impusă ca măsură medicală izolarea bolnavului. Totuşi condiţiile şcolii pot reprezenta un factor de risc în declanşarea unor focare şi epidemii. DSP Suceava a declanşat ancheta epidemiologică specifică, a dispus luarea măsurilor care se impun şi a distribuit substanţe dezinfectante Şcolii Mironu şi cabinetului medicului de familie.

Măsurile stabilite in urma sedintei sunt constituirea unei comisii ce se va deplasa în cursul zilei de luni, 04.05.2015 în satul Mironu, formată din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai DSP, primarul comunei Valea Moldovei şi lideri ai romilor, comisie ce va demara o campanie de prevenire si conştientizare a fenomenului în rândul membrilor comunităţii.

De asemenea, s-a hotarat urgentarea procedurilor şi demersurilor necesare finalizării construirii şcolii, cât şi a grădiniţei din Mironu demarate în anul 2007 si realizarea realizarea catagrafierii complete a comunităţii privind situaţia vaccinărilor.

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 30 aprilie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 30, 2015 @ 2:42 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string E1vSI1 to the field below: