Aproape 17.000 de carduri de sănătate au rămas la CAS Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Aproape 17.000 de carduri de sănătate au rămas la CAS Suceava

De    •   Publicat acum 5 ani, 29 aprilie 2015   •   Fara comentarii

CAS Suceava carduri 16.03 (1)

Începând cu 1 mai cardul de sănătate va deveni unicul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale acordate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru asiguraţii care au intrat în posesia lui.

Casa de Asigurări de Sănătate Suceava informează că pentru asiguraţii care nu au primit cardul de sănătate, furnizorii de servicii medicale vor verifica în sistem calitatea de asigurat a pacientului pentru a-i oferi serviciul necesar.

Serviciile medicale acordate fără card de sănătate vor fi monitorizate separat.

În data de 1 mai este asigurată permanenţa la CAS Suceava pentru activitatea cu publicul.

De asemenea, se asigură asistenţa tehnică, pe Compartimentul IT pentru asiguraţi şi furnizorii de servicii medicale.

Asiguraţii pot apela numărul de telefon inscripţionat pe cardul de sănătate pentru  orice probleme sau nelămuriri legate de cardul de sănătate, de luni până vineri în intervalul 8 – 20.

Serviciile medicale de urgenţă se vor acorda fără să fie necesară validarea cu cardul, pentru că aceste servicii se acordă atât persoanelor asigurate, cât şi celor neasigurate.

Copiii cu vârsta până la 18 ani nu au primit card de sănătate, servicii se acordă necondiţionat, indiferent dacă parinţii sau tutorii legali sunt sau nu asiguraţi.

Din cele 20.950 carduri returnate de operatorul poștal, la sediul CAS Suceava, în perioada 9 ianuarie – 29 aprilie am fost distribuite 3.976 carduri persoanelor asigurate care le-au solicitat.   

Datorită numărului mare de persoane care solicită CAS cardurile naționale ( peste 250 persoane zilnic ) a fost prelungit programul de lucru cu publicul – luni – joi orele 8-16 și vineri orele 8 – 14, inclusiv pe data de 1 mai.

Dan PASCARU
redactor de știri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 29 aprilie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 29, 2015 @ 4:49 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string WobTjF to the field below: