ÎNTREBĂRI DIRECTE cu DIMITRIE CIELECKI: “Am început să muncesc pentru un țel, acela de a deveni cel mai bun!” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE cu DIMITRIE CIELECKI: “Am început să muncesc pentru un țel, acela de a deveni cel mai bun!”

De    •   Publicat acum 5 ani, 18 ianuarie 2015   •   Fara comentarii

DIMITRIE CIELECKI 2

Eşti şeful consiliului elevilor de la Colegiul „Nicu Gane”. Cu ce se ocupă, pe scurt, acest organism?

 

Consiliul Elevilor reprezintă o formă legitimă de organizare a elevilor din România recunoscută la nivel internațional, dar în același timp este o familie, o familie în care elevii din întreaga țară se regăsesc, colaborează, își dezvoltă împreună competențe și abilități, elaborează puncte de vedere și poziții.  Însă, cel mai important, această organizație încearcă să ne pregătească pentru confruntarea cu societatea.  Odată intrat în Consiliu am realizat că noi, elevii, chiar putem schimba ceva, este nevoie doar de inițiativă și de implicare.

 

 

Ai avut divergenţe cu cadrele didactice pe vreo temă care ţine de liceu?

 

La „Nicu Gane” Consiliul Elevilor se bucură de sprijin din partea conducerii și din partea majorității cadrelor didactice.  Am realizat multe activități, de fiecare dată simțind implicarea profesorilor.

 

 

Mă gândesc că fizica are tot mai puţine taine pentru tine, din moment ce eşti olimpic. Cum ai pornit pe acest drum, ce te-a atras la fizică?

 

Pot spune că de mic am avut o atracție deosebită față de cunoaștere, am vrut întotdeauna să știu ce se petrece în jurul meu și cum. Am vrut să-mi pot explica tot ce văd și ce simt.  Prima dată a apărut matematica, dar împreună cu fizica au devenit o pasiune.  Analiza și interpretarea fenomenelor îmi deschid poarta unei noi lumi. Încă din primul an de studiu al fizicii am obținut premii la concursuri și olimpiade naționale. Așa a început călătoria. Atunci am început într-adevăr să muncesc pentru un țel, acela de a deveni cel mai bun ! Studiind, realizez că necunoscutele se multiplică fără încetare.  Probabil că asta este cel mai palpitant, să-ți dorești să știi cât mai multe.

 

 

Cu cine te pregăteşti şi cât timp aloci studiului?

 

În viața mea există persoane dedicate spre a mă îndruma pe calea cea buna.  Plăcerea de a lucra la fizica mi-a fost indusă de domnul profesor Marcel Ciuruș, alături de care lucrez și în momentul de față.  În legătură cu timpul alocat studiului, încerc să am un program cât mai regulat, dar nu reușesc întotdeauna să lucrez cât de mult mi-aș dori.  Oricum, este o munca grea, necesită sacrificii, dar e foarte frumos.  Și orice muncă are o răsplată, până la urmă.

 DIMITRIE CIELECKI

Te interesează şi educaţia financiară, dovadă participarea la CYFI, spune-mi câteva lucruri despre asta.

 

 

Mi-a fost propus să particip la un concurs al ONG-ului Child and Youth Finance International. Am colaborat cu încă patru colegi și cu doamna profesoară Dana Anton, realizând un proiect foarte amplu. Acesta a constat în realizarea unei afaceri, care a trebuit analizată și prezentată din diverse perspective. Activitatea noastră a fost foarte apreciată la nivel internațional, proiectul fiind selectat ca al doilea finalist European din peste 200 de alte proiecte.  Datorită faptului că am fost coordonatorul acestor activități am fost invitat la CYFI Awards 2014 din New York și la CYFI Regional Meeting for Europe and Central Asia 2014 din Skoplje. Și în momentul de față există o colaborare între mine și acest ONG.

 

 

Pregatirea lucrărilor pentru sesiunea de leadership de la „Nicu Gane” a fost anevoioasă?  Cât interes au arătat colegii tăi?

 

 

Nu pot spune că pregătirea sesiunii a fost anevoioasă, conducerea Consiliului Județean al Elevilor a fost încântată de inițiativa mea, la fel și doamna profesoară Mara Perța, formator național.  Referitor la pregătirile din liceu, m-am bucurat de sprijinul direcțiunii, care s-a arătat foarte deschisă în privința acestor activități din sfera non-formalului, dar și de sprijinul doamnei profesoare Luminița Corbu. Într-adevăr, inițial mi s-a părut cea mai dificilă misiune a mea să adun reprezentanții tuturor organizațiilor de tineret din zona Fălticeni la un loc, într-o dimineață de sâmbătă, pentru o activitate despre care nimeni nu știa cum se va derula. Totuși, am avut reprezentanți de la liceul nostru, de la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu”, de la liceele din Liteni si Dolhasca, dar și de la clubul de dezbateri academice „Logos” și de la ambasada locală a ONG-ului G.C.R.S.                                                 

 ALMA

Rubrică realizată de 

    ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 18 ianuarie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 18, 2015 @ 4:08 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 05bybD to the field below: