ÎNTREBĂRI DIRECTE CU CIPRIAN TUDOSĂ: “De distracție voi avea timp toată viaţa” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE CU CIPRIAN TUDOSĂ: “De distracție voi avea timp toată viaţa”

De    •   Publicat acum 5 ani, 9 noiembrie 2014   •   Fara comentarii

 1 (12)

Fălticeniul nu a dat mulți campioni olimpici, tu ești unul dintre ei, e adevărat, la tineret. Cum a fost concursul din China, cât de tari au fost adversarii, de cine te-ai temut ?

 

Concursul din China a fost unul greu, m-am pregătit foarte mult pentru acest rezultat. A fost o experiență de neuitat, unde mi-am făcut prieteni şi am împărtășit experiențe de neuitat. Cei mai temuţi adversari, să spun aşa, au fost din Cehia. Dar eram liniştit, deoarece ştiam că îi puteam bate, pentru că la Campionatul European am reuşit să îi clasăm pe locul 2.  Adversarii au fost dintre cei mai tari din lume, deoarece acolo nu mergea oricine. Trebuie să te califici pentru a participa la Jocurile Olimpice.  Mă bucur că am onoarea să fiu printre singurii campioni olimpici de tineret din România, ţinând cont că este a doua ediţie a Jocurilor Olimpice.

Să o luăm mai din trecut. Cum ai început acest sport, cine te-a îndrumat?

Am început în 2011. După o perioadă în fotbal, am zis să încerc şi acest sport, care îmi era cu totul necunoscut. Totul a început cu o simplă selecţie la şcoală.

 Tudosa 1

Care e ritmul de antrenament, cât lucrezi pe apă și cât în sală?

Ritmul de antrenamente este unul intens, deoarece îţi trebuie pregătire multă dacă vrei să ajungi undeva sus şi să ai un rezultat cu care te poţi mândri. Facem cam 3 antrenamente pe zi. Totul depinde de anotimp.  Acum avem dimineaţa la ora 6 înviorarea, aproximativ o oră la ergometru ( aparat ce simulează tehnica de pe apă ), dupa avem şcoală şi la ora 3 ieşim pe apă, unde facem 14 – 16 kilometri cu diferite intensităţi. După aceea avem completarea, care constă în alergare, forţă sau ergometru.

Cum decurg cantonamentele ? Nu simți câteodată nevoia să mai ”evadezi”, să ieși cu prietenii ?

Pot să spun că sunt cam tot timpul în cantonament. Da, mai simt nevoia să ies cu prietenii, dar mă gândesc ca asta poate avea şi efecte adverse. Mă gândesc mereu la faptul că muncesc acum şi mă distrez mai încolo. De distracție voi avea timp toată viaţa.

Până la final de an mai ai competiții?

În luna decembrie avem Cupa României Ergometru, se desfășoară pe zona locală.

ALMA

Rubrică realizată de

ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 9 noiembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 9, 2014 @ 8:34 am
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string NEEpXg to the field below: