ÎNAPOI ÎN COMUNISM : Planuri realizate înainte de termen

de | nov. 7, 2014 | Știri | 0 comentarii

DSC00498

Pe 7 noiembrie 1989, într-o zi de marţi în care mii de cetăţeni din Chişinău scandau lozincile Frontului Popular din Moldova, în judeţul Suceava, după cum aflăm din ziarul partidului comunist, aproape totul era OK.

Volumul exporturilor sporea, expunerile tovarăşului Nicolae Ceauşescu erau atent studiate şi apoi dezbătute de oamenii muncii de la oraşe şi sate, iar planul de realizări în oraşul Fălticeni se făcea cu 2 luni mai devreme.

Evident, din  Zori noi  nu lipsea rubrica agrară, cu exemple moralizatoare.

DSC00499

În acelaşi număr se aduceau amănunte interesante despre Zilele muzeului fălticenean şi erau expuse pe larg reuşitele unui grup de salariaţi care “promovau noul”.

 DSC00502

La rubrica sport a organului Comitetului judeţean Suceava al PCR şi al Consiliului popular judeţean găsim cronicile meciurilor de fotbal : CSM Suceava reuşise un egal în deplasare, Foresta Fălticeni pierduse la limită.

 DSC00500

Ultima pagină din cele 4 din  Zori noi  include şi un articol din presa străină în care, evident, este pus la zid capitalismul american.

DSC00503

TEODOR PUŞCAŞU

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest