PNL Suceava vrea referendum pentru menţinerea sistemului centralizat de termoficare la Suceava

de | mart. 8, 2014 | Știri | 0 comentarii

BAISANU (1)

Într-un comunicat de presă, Organizaţia Judeţeană PNL precizează că, în contextul în care 1.500 de suceveni din municipiul reşedinţă se debranşează anual de la sistemul termic centralizat, a venit momentul pentru organizarea unui referendum referitor la necesitatea menţinerii acestui sistem.

“Nu e normal ca locuitorii a 21.500 de locuinţe să plătească taxe şi impozite, iar banii să se ducă la plata subvenţiilor la Termica pentru ceilalţi” se menţionează în comunicat.

Luarea de poziţie survine după ce, astăzi, preşedintele PNL ALEXANDRU BĂIŞANU a precizat că membrii PNL din Consiliul Local Suceava nu vor vota delegarea de gestiune a serviciului de transport şi distribuţie a energiei termice către un operator privat, aşa cum a propus primarul ION LUNGU.

“Trebuie mai întâi stabilită legalitatea proprietăţii a 3,5 km. de reţele şi a pompelor aferente, care nu aparţin Primăriei, deoarece există riscul creării  unui monopol dacă licitaţia va fi câştigată de producătorul actual ( S.C. Bioenergy – n.r. ) şi atunci ţine-te sucevene, să vezi preţuri, să vezi distracţie…

Am cerut o comisie independentă de orice interese care să verifice pierderile reale de pe reţele…

Cu toate că s-a acceptat o astfel de analiză, nici până în ziua de azi nu s-a întâmplat nimic, cei care au condus municipalitatea nu au nici un interes să scoată în evidenţă pierderile pentru că atunci ar recunoaşte în faţa cetăţenilor cu cât i-au furat.

Vrem calculate rapid pierderile, o societate specializată îţi dă în maxim o săptămână rezultatele !

Propunem un parteneriat public-privat în transportul agentului termic, să aibă şi Primăria posibilitatea de a decide ce şi cum să întâmplă, din moment ce e obligată să investească în continuare în reţelele termice” a spus BĂIŞANU.

Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videouri Recente

Se incarca...