0741 515 260

reporter@ziaruldepenet.ro

Probleme financiare mari la fabrica de seringi Suceava

de | feb. 25, 2014 | Știri | 0 comentarii

Genko Suceava 25.02 (1)
Astăzi a avut loc, la sediul Palatului Administrativ, şedinţa Comisiei de Dialog Social  privind problemele sesizate de sindicatul ROMSER afiliat Cartel ALFA cu privire la neplata restanţelor salariale către cei 72 de salariaţi ai societăţii GENKO MED GROUP Suceava ( fabrica de seringi ).
Pentru a obţine o imagine de ansamblu a cauzelor care au generat situaţia, Prefectura a invitat, pe lângă reprezentanţii salariaţilor, sindicatului şi ai patronatului şi conducerile Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă  şi Trezoreriei Suceava.
Analiza situaţiei complexe în care se află societatea a dus la concluzia că neîncasarea unor facturi pentru produsele livrate în valoare de aproximativ 1,35 milioane lei cumulată cu eşecul derulării unui proiect de investiţii cu fonduri europene au dus la un blocaj al activităţii firmei şi la acumularea unei de 1,96 milioane lei, din care 396.000 lei restanţe salariale.
În urma discuţiilor purtate s-a stabilit de comun acord ca în perioada imediat următoare să existe o întâlnire cu patronul italian al societăţii, să se încerce o reeşalonare a datoriilor societăţii către stat, precum şi stabilirea unui calendar clar al plăţilor către angajaţi astfel ca în termen de două luni aceste datorii să fie stinse.
Genko Suceava 25.02 (2)
„Societatea este cu potenţial pentru că realizează produse necesare în sistemul sanitar, dar nivelul producţiei actuale nu asigură o funcţionare pe principii economice.
Ne dorim să existe o perspectivă, o etapizare clară şi realistă a plăţii acestor salarii cu termene care să fie acceptată şi de sindicat” a declarat prefectul FLORIN SINESCU.
Dan PASCARU
redactor de stiri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net
Termeni și CONDIȚII
  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest