Profesorul Bogdan GRIGORIU, condus pe ultimul drum de sute de oameni(fotoreportaj)

de | nov. 21, 2013 | Reportaje, Știri | 3 comentarii

Inmormantare Bogdan Grigoriu 21.11 (30)

Curtea bisericii Sf.ILIE din municipiul Fălticeni a devenit neîncăpătoare pentru cei veniți să îi aducă un ultim omagiu profesorului Bogdan GRIGORIU, decedat fulgerător în urmă cu trei zile, la vârsta de 72 ani.

Cele câteva sute de persoane au însoțit cortegiul funerar de la biserică, prin zona centrală, până în fața Colegiului Național ” Nicu Gane”, locul în care domnul GRIGORIU și-a petrecut cea mai mare parte a vieții sale profesionale.

Trupul neînsuflețit a fost înmormântat în cimitirul Oprișeni.

 

 

Termeni și CONDIȚII
 • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
 • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
 • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
 • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
Sergiu jipa

Sergiu jipa

Redactorul-șef

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.Content settings. You can also style every 

3 Comentarii

 1. Ionel Sandovici

  Regret nespus aceasta veste atat de neasteptata si trista! Profesorul Grigoriu a fost printre putinii oameni care au constituit veritabile modele de viata si care au inspirat admiratie si respect in anii in care incepeam sa ne gasim pasii proprii! Dumnezeu sa il odihneasca in pace!

  Răspuns
 2. Daciana Bogdan-Dulgheru

  Sunt șocată și tristă și-mi vin în minte o groază de amintiri din vremea liceului….Păcat!Dumnezeu să-l ierte si să-i odihnească suletul frumos!

  Răspuns
 3. Gabriel Todica

  L-am cunoscut pe domnul professor Bogdan-Victor Grigoriu când am păşit pentru prima data în liceu. Mi-a fost diriginte. Atunci am aflat un om carismatic, elevat, rafinat, dar întâi de toate un bun profesionist, dedicat muncii sale. Îşi iubea elevii. Prin el am învăţat că un om nobil nu trebuie neapărat să aibă sânge albastru.
  La scurt timp a trebuit să-şi părăsească funcţia de diriginte pentru cea de director. Dar pentru noi a rămas acealaşi ”dom’ diriginte”, chiar dacă din punct de vedere formal această funcţie a fost preluată de d-na prof. Magdalena Vultur. Am fost clasa cu doi diriginţi…
  A trecut peste noi şi revoluţia din decembrie 1989 şi domnul prof. Bogdan Grigoriu a trebuit să meargă în parlament. Dar pentru noi a rămas acelaşi domn diriginte.
  Am absolvit , ne-am continuat studiile, fiecare ne-am risipit pe la diverse centre universitare, dar pentru noi a rămas acelaşi domn diriginte (al clasei a XII-a A a promoţiei 1991 a Liceului Teoretic „Nicu Gane” din Fălticeni) .
  Ne-am reîntâlnit peste ani!… Peste zece,… peste douăzeci,… a rămas acelaşi „dom’diriginte” pe care l-am simţit mereu lângă noi.
  Acum domnul diriginte Bogdan-Victor Grigoriu a trebuit să mai îndeplinească o sarcină. A trebuit să moară puţin pentru că Dumnezeu l-a vrut la el. S-a grăbit să facă şi acest lucru, iar acum e ocupat cu propria trecere în lumea celor drepţi. A trebuit să participe la propria ceremonie de înmormântare. Dar sunt sigur că va reveni printre noi, ca un bun diriginte, şi va supraveghea atent cultura fălticeneană. Erau câteva locuri vacante lângă Sadoveanu, Ciurea, Gane, Lovinescu, Birlic, Băcescu… Sunt sigur că acum e lângă ei… şi va fi acelaşi dom’ diriginte pentru toţi.

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Videoclipuri recente

Se incarca...