Bărbat cercetat penal deoarece a folosit o adeverință de salariat falsă

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava efectuează cercetări în cazul unui un bărbat care a prezentat polițiștilor o adeverință de salariat falsă.

Pe data de 13.05.2020, organele de poliţie din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în timp ce efectuau verificări cu privire la respectarea ordonanţelor militare la punctul de control DJ209C de pe raza comunei Moara, un conducător auto a prezentat pentru control o adeverinţă permanentă de angajat, care conţinea menţiuni neconforme cu adevărul, respectiv acesta nu figura în aplicaţia REGES ca având statut de angajat.

În cauza aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava se efectuează cercetări in rem de către organele de cercetare penală din cadrul Secţiei 9 Poliţie Rurală Şcheia sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „fals în înscrisuri sub semnătură privată”, prev. de art.322 alin. (1) Cod penal şi a trei infracţiuni de „uz de fals”, prev. de art. 323 Cod penal.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge, sub nicio formă, principiul prezumţiei de nevinovăţie.

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ErNi3L to the field below: