Lungu pune batista pe țambal în conflictul dintre prefectul Moldovan și primarul de Șcheia: ”Chiar dacă nu a aderat la Zona Metropolitană Suceava, comuna Șcheia este din punct de vedere geografic în Zona Metropolitană Suceava”

Primarul PNL de Suceava Ion Lungu a ținut, azi, să mai calmeze spiritele în conflictul verbal dintre prefectul PNL Alexandru Moldovan și primarul PNL de Șcheia Vasile Andriciuc, generat de accesul în această comună, care nu s-a înscris în actele constitutive ale Zonei Metropolitane Suceava.

Ieri, după ce Moldovan a declarat că  ”în lege spune clar că din Zona Metropolitană fac parte doar unitățile administrativ teritoriale care au aderat la această structură organizatorică.

Șcheia nu face parte din zona metropolitană Suceava, ca atare locuitorii care au domiciliul în această comună trebuie să completeze declarații pe proprie răspundere.

Acest aspect este valabil și pentru cei care merg în comuna Șcheia”,  Andriciuc a răbufnit :  E o rușine națională ce se întâmplă, practic ne-au exclus din județ.

Cer să fiu amendat pentru că am mers în Suceava fără declarație pe proprie răspundere!

Și să-i amendeze pe toți oamenii din comună, că le plătesc eu amenda, dar apoi îi dau în judecată!

S-au unit pe hârtie, pentru că în realitate nu au făcut nimic, nu au accesat niciun proiect, nu au adus niciun ban, pentru ce să mă asociez cu ei?

Cât sunt eu în viață, Șcheia nu va face parte din zona metropolitană Suceava!

Azi, Lungu a mai aplanat divergențele, spunând că șeful CJ Suceava Gheorghe Flutur a discutat cu ministrul de Interne Marcel Vela și că va fi găsită o rezolvare  : ”Din punctul meu de vedere, nu trebuie aceste declarații pe propria răspundere, comuna Șcheia chiar dacă nu a aderat la Zona Metropolitană Suceava, ea din punct de vedere geografic este în Zona Metropolitană Suceava, 30 kilometri în jurul municipiului Suceava.

Șcheia, din punct de vedere geografic, este în Zona Metropolitană Suceava, nu trebuie aceste declarații pe propria răspundere, din punctul meu de vedere.

Nu este normal ca cetățenii din comuna Șcheia să completeze declarații, o anomalie, sau cetățenii din cartierul Obcini să completeze declarații pe propria răspundere când merg la un magazin  (Lidl Obcini – n.r.)  să facă cumpărături, este un non-sens, o anomalie.

Nu vreau să mai ajungem de râsul lumii, cum am mai fost în ultima perioadă”.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

2 comentarii la „Lungu pune batista pe țambal în conflictul dintre prefectul Moldovan și primarul de Șcheia: ”Chiar dacă nu a aderat la Zona Metropolitană Suceava, comuna Șcheia este din punct de vedere geografic în Zona Metropolitană Suceava”

 • 20 mai 2020 la 17:36
  Permalink

  ” Cât sunt eu în viață, Șcheia nu va face parte din zona metropolitană Suceava!”

  Înțeleg ca dobitocul care a umplut Scheia de țigani pentru a-si asigura voturi, se vede PRIMAR PE VIATA!

  A turnat cateva strazi cu beton și le-a tras canalizare, atât… cam putin pentru o comună cu un buget atat de mare.

  Răspunde
 • 20 mai 2020 la 18:53
  Permalink

  Zona Metropolitana, cica! Deja se cred la Manhattan! De fapt, la cât se fura, unii o duc chiar mai bine ca-n Manhattan! Pe viata n-are cum sa ramâna nici unul primar, ca le sapa groapa tocmai aia pe care i-au lasat sa se urce-n cap la oameni. Nu doar Scheia, au umplut-o de tzigani, acesti parveniti, ajunsi în functii cheie, ci multe alte comune si orase (inclusiv Falticeniul si satele din jur, unde n-a existat niciodata om din aceasta etnie). E plin de ei. Mai nou, i-au pocait americanii si pe ei, ca pe multi alti naivi, cu ceva mii de dolari, ceva descântece, carti de pastoratie, pe ritmuri de manele, în tziganeasca. Si, bineînteles, sustinându-le casatoriile incestuoase, intra familiale, de la vârste fragede, graviditatea femeilor de pe la 11 ani si reproducerea pe banda rulanta, fara a asuma cresterea si educatia copiilor (ca pentru aia îi lasa tot pe prosti sa cotizeze). La fel sunt sustinuti, si la Ipotesti, Lisaura, Liteni, Patrauti, Dolhasca, Cumparatura, Bosanci, si în alte comune, de primarii si angajatii, pocaiti, care, pe lânga functiile pentru care încaseaza bani, de la toti cetatenii, racoleaza oameni, pentru sectele lor si le promoveaza, în timpul programului de munca, din prisma functiilor detinute si din banii întregii comunitati! Culmea, unii sunt si primari si pastori, predicatori si mai au alte functii, prin nu stiu ce asociatii si secte, prin care încaseaza bani si ajutoare, din întreaga lume.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string wB17yS to the field below: