VIDEO / Sergiu Jipa la PRIMA ORĂ de la Intermedia TV Suceava: “Primăria Fălticeni face angajări pe bandă rulantă în plină pandemie, în vreme ce întreprinzătorii locali care nu au închis caută soluții pentru a-și păstra angajații. Unii cheltuie și alții economisesc pentru a-i asigura risipitorului banii necesari pentru dezmățul administrativ”

În intervenția sa săptămânală de la emisiunea PRIMA ORĂ a televiziunii sucevene INTERMEDIA TV, redactorul șef al Ziarului de pe Net, Sergiu Jipa, a vorbit despre angajările care se fac la Primăria Fălticeni în plină pandemie și despre cum firmele private se luptă cu efectele crizei pentru a-i asigura primarului Cătălin Coman banii necesari plătirii salariaților:

„Primăria Fălticeni face angajări pe bandă rulantă în plină pandemie, în vreme ce întreprinzătorii locali care nu au închis caută soluții pentru a-și păstra angajații. Unii cheltuie și alții economisesc pentru a-i asigura risipitorului banii necesari pentru dezmățul administrativ”.

Doar anul acesta, primăria a lansat 8 anunțuri de angajare care însumează 23 de posturi scoase la concurs, unele deja ocupate.

Toate aceste anunțuri pot fi găsite pe site-ul Primăriei municipiului Fălticeni – link   http://falticeni.ro/concursuri/concursuri.php.

„Primarul Cătălin Coman a preluat în 2012 o primărie cu 147 de angajați, iar la începutul anului acesta erau 324 de angajați. Este mai mult decât dublu…Există normative pentru angajare, dar există și bun-simț. Te uiți în buzunar și te uiți la cei de la care colectezi taxe și impozite și te gândești dacă oamenii aceia îți dau banii să faci angajări pe bandă rulantă. Vă dau un exemplu: până când unul dintre corpurile din primărie să fie eliberat de judecătorie, unii angajați ai primăriei stăteau pe holul Bibliotecii Eugen Lovinescu. Clar sunt mai mulți angajați decât spațiile pe care le are primăria”, a mai spus jurnalistul Sergiu Jipa.

 

 

Redactorul șef al ZdpN a mai vorbit despre cum a făcut „întâmplarea” să se vorbească iarăși despre deschiderea Muzeului Fălticenilor fix în an electoral, cu puțin înainte de alegeri, cu toate că din 2016 s-au auzit puține despre această investiție atât de așteptată de fălticeneni.

 

DANIEL BOGHIȚĂ

reporter@ziaruldepenet.ro

7 comentarii la „VIDEO / Sergiu Jipa la PRIMA ORĂ de la Intermedia TV Suceava: “Primăria Fălticeni face angajări pe bandă rulantă în plină pandemie, în vreme ce întreprinzătorii locali care nu au închis caută soluții pentru a-și păstra angajații. Unii cheltuie și alții economisesc pentru a-i asigura risipitorului banii necesari pentru dezmățul administrativ”

 • 15 mai 2020 la 13:01
  Permalink

  Ma intreb si eu, cu cine sa votez?
  Sper sa fie ales un primar mai competent, mai gospodar, mai bun manager(mai putini angajati, mai bine pregatiti si mai atenti in relatia cu cei care le platesc salariile).
  Doresc ca noul nou primar , daca va fi, sa nu aibe obligatii din partea celor care l-au sustinut si nu ingroase sttructura personalului din primarie care deja concureaza ca numar cu cea din Berlin.

  Răspunde
 • 15 mai 2020 la 15:21
  Permalink

  Concluzia este una singura si nu privește doar Primaria Falticeni, primarii, asa cum sunt ei alesi acum, devin șefi pe plantație, unde fac ce vor, cum vor si cat vor. Doar bunil simt, mangamentul si grija fata de cetateni il poate face sa adopte o pozitie normala, echilibrata si neinteresata ( de propria persoana, ci doar de comunitate ). Dar cum majoritatea sunt niste ticăloși, ori ei ori partidul, ori ambele in acelasi timp, asistam fara sa putem face mare lucru la instaurarea republicilor…Coman, Lungu, Vasiliu, Fron etc. Solutia e simpla dar niciun partid nu o aplica, pentru ca trebuie sa fie o initiativa legislativa…nu mai mult de doua mandate consecutive, pentru ca o data la 8 ani cineva sa vada ce si cum ai dres pe plantația unde te-i crezut sef. Daca ai fost bun, perfect, mirobolant, revii dupa alti 4 ani, pentru inca 8. Daca ai fost gunoi, pleci la groapa ca asa e normal. Coman are doua mandate, sa vedem, il ia si pe al treilea? Sper ca nu, poate ar fi timpul sa vedem si pe altcineva la treabă.

  Răspunde
 • 19 mai 2020 la 14:47
  Permalink

  Verificarea competentelor, a prezentei la locul de munca, trebuie impuse, de cetateni, de Societatea Civila, tuturor celor ce încaseaza salarii, din banii cetatenilor. E inadmisibil sa fie angajate personaje ce abia stiu sa se exprime, sa scrie corect, sa realizeze un Grafic sau un tablou, în banalul Excel, daramite sa ajute în vreun fel la dezvoltarea orasului. Practic, cei ce lucreaza la Primarii, de la Primar, pâna la ultimul angajat, si în general, functionarimea, ascunsa, prin toate sectoarele de stat, reprezinta Groparii României! Deja e suficient sa vezi cum ridica mâinile, fara sa se deranjeze macar de continutul la ceea ce se discuta, când trebuie votat Bugetul, sau câte-o lucrare, cu dedicatie, ca sa-ti dai seama ca sunt extrem de slab pregatiti intelectual, de o indolenta, de un arivism, de o superficialitate si o nepasare, greu de imaginat. Remuneratia e aberant de mare, enorma, având în vedere ca e vorba de un oras ce nu depaseste 25-30000 locuitori, si ca nici unul, din cei peste 320 de angajati, nu aduce, absolut nici un beneficiu concret cetatenilor si orasului. Primaria, ca angajator, nu e o institutie profitabila, ca s-o luam în termeni capitalisti, ci mai degraba o adunatura de hoti si deturnatori de fonduri publice si de taxe si impozite ale cetatenilor. Putem foarte bine sa ne descurcam si fara ei, sau pur si simplu, lasata doar evidenta populatiei (nici macar aceea n-o fac serios cei ce-ar trebui!), ca si-asa, impozitele, se pot achita direct la Trezorerie, si-n atâtea alte locuri, iar lucrarile, sunt deja, pe dedicatie si abonament. Din aia 324 de angajati, sau câti or mai fi, cam câti credeti ca fac, macar, act de prezenta efectiva la asa-numitul loc de munca (de fapt loc de baut cafele si stat la bârfa)? N-ar trebui, si pentru ei, sa se instaleze, la intrarea în Primarie, un scanner, sa ponteze/bifeze, cu card (ora la care intra, timpul petrecut zilnic la locul de munca), si sa iasa, bifând, cu acelasi card, ca la orice societate unde se ia salariu, la sfârsitul lunii? De prezentat activitatea lunara, trimestriala, semestriala, anuala, câti din cei 320 de angajati au prezentat-o populatiei? De ce nu se face publica lista cu numele tuturor celor angajati, sa stie si cetatenii cui sa se adreseze, în functie de problemele fiecaruia? Si bineînteles, programul de munca efectiva, a fiecaruia din cei 320 si ceva de tocatori de bani publici!

  Răspunde
  • 20 mai 2020 la 18:03
   Permalink

   De acord, subscriu celor afirmate de domnia ta!

   Răspunde
 • 20 mai 2020 la 18:59
  Permalink

  Perfect adevărat. Foarte mulți angajați plătiți din banii noștri, fără competente, numiți în funcții deoarece stau în poziția ghiocel.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string wUYoqS to the field below: