VIDEO  Fostul șeful al SGA Suceava, Daniel Drăgoi, și-a înscenat rugăciunea în fața sediului pentru a putea acuza o demitere din considerente religioase! Conducerea Apelor Române spune că Drăgoi știa că urmează să fie demis pentru deficiențe manageriale și conflicte cu angajații

 

Administraţia Naţională “Apele Române” a transmis un comunicat de presă în care dezmite informația ca demiterea directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Suceava, Daniel Drăgoi, s-a făcut din motive religioase, ci din cauza unor deficiențe manageriale. Mai mult decât atât, reprezentanții “Apelor Române” susțin că Drăgoi știa că urmează să fie demis și a regizat rugăciunea din fața instituției, care chipurile ar fi fost “surprinsă”. De altfel, pe înregistrările video surprinse de camerele de supraveghere se vede cum Drăgoi se că “așa-zisa rugăciune a durat exact cât s-au făcut fotografiile apărute în spațiul public. Prezența presei, în fața instituției, i-a oferit domnului Daniel Drăgoi oportunitatea de a da o altă semnificație deciziei de schimbare a sa din funcție, prin invocarea discriminării întemeiate pe motive religioase!”

Ziarul știripesurse.ro a publicat o înregistrare video în care se vede că Daniel Drăgoi se pune în genunchi în fața sediului instituției doar pentru a fi fotografiat de o persoană din media.

 

“În primul rând, facem precizarea că Directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi, exercita cu caracter temporar această funcție de conducere. Încetarea interimatului s-a realizat în condițiile legii ca urmare a unor deficiențe de management, dar și a gestionării defectuoase a crizei provocate de răspândirea noului Coronavirus (Covid – 19).

Așadar, decizia directorului Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret nu are nicidecum la bază considerente religioase. În fapt, au fost înregistrate, în mod special, în ultima perioadă, deficiențe în gestionarea relației cu subordonații. Totodată, au fost semnalate de către sindicat situații în care nu au fost luate toate măsurile pentru protejarea angajaților de o posibilă infectare cu Coronavirus(Covid-19). Se poate vorbi, de asemenea, de atitudinea conflictuală față de organele ierarhic superioare și chiar față de alte entități cu care instituția are relații de colaborare, respectiv Garda de Mediu, care a reclamat refuzul SGA Suceava de a participa la o intervenție în cazul unor prelevări de probe, pe raza localității Preutești, județul Suceava, unde se află o stație de epurare din anul 2012, care nu are autorizație de gospodărire a apelor.

Mai ales în aceste condiții de criză, considerăm că nu pot fi acceptate abateri sau erori care pot supune riscului atât instituția, dar mai ales specialiștii din cadrul SGA Suceava”, precizează AN “Apele Române”, se precizează în comunicatul de presă.

Reprezentanții Administraţiei Naţionale “Apele Române” au ma transmis că există suspiciuni că directorul de la Suceava s-ar fi rugat public tocmai pentru că ştia că urmează să fie demis și ședința foto s-a realizat cu sprijinul unui ziarist sucevean:

“Având în vedere aceste clarificări care au stat la baza luării acestei decizii, nu excludem varianta ca, intuind probabilitatea înlocuirii sale din funcție, domnul Daniel Drăgoi să fi făcut gestul de a îngenunchia în fața instituției, tocmai pentru a atrage atenția asupra sa și a da o conotație religioasă deciziei superiorilor săi, mai ales că, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere, reiese fără echivoc, faptul că, așa-zisa rugăciune a durat exact cât s-au făcut fotografiile apărute în spațiul public. Prezența presei, în fața instituției, i-a oferit domnului Daniel Drăgoi oportunitatea de a da o altă semnificație deciziei de schimbare a sa din funcție, prin invocarea discriminării întemeiate pe motive religioase!”.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8OPZRC to the field below: