Criza coronavirus: USR cere testare la scară extinsă în municipiul Suceava

USR Suceava cere autorităților, printr-un comunicat de presă emis azi, să lupte cu pandemia de coronavirus, atrăgând atenția că municipiul reședință este izolat  ”din cauza unui lanț fatal de erori umane, manageriale, de aprovizionare și a lipsei de prevedere a factorilor locali de decizie”.

Preluând informațiile făcute publice ieri de procurori, USR reamintește că transformarea Spitalului Județean Suceava în spital COVID-19 s-a făcut în urma dezastrului epidemiologic generat de un management incompetent și iresponsabil al SJU și al DSP.

Factorii politici au prioritizat testarea famililor lor și ale politicienilor înaintea pacienților și a medicilor, iar dezastrul actual este o consecință directă a acestei gândiri inconștiente și egoiste”  afirmă comunicatul, fără a nominaliza.

În condițiile carantinei, USR Suceava cere aprovizionarea prioritară a Spitalului Județean și a tuturor medicilor de familie din Suceava cu echipament corespunzător, mărirea capacității de testare și a numărului de ventilatoare și capacități de suport ATI.

Cerem testarea extinsă a tuturor cadrelor medicale din SJU și a famillilor lor, precum și a familiilor pacienților detectați pozitiv.

Cerem teste rapide pentru testarea populației simptomatice și a medicilor din Suceava.

Suceava e puternică, însă avem nevoie de ajutor pentru a lupta mai departe”, se mai spune în comunicat.

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string WIDTKC to the field below: