Criza coronavirus: UPU Suceava s-a redeschis. Echipa este construită pe nucleul de la UPU SMURD Iaşi - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Criza coronavirus: UPU Suceava s-a redeschis. Echipa este construită pe nucleul de la UPU SMURD Iaşi

De    •   Publicat acum 2 luni, 27 martie 2020   •   Fara comentarii

Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Suceava este deschisă de azi, după un efort al specialiştilor din echipa condusă de profesorul Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD şi membru al echipei care gestionează situaţia provocată de COVID-19 în regiunea Moldovei.

Într-o declaraţie acordată Radio Iași, ea a precizat că efortul pentru redeschiderea serviciului de urgenţe a fost posibil, pe plan local, cu sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Serviciului de Ambulanţă Suceava.

De asemenea, structura echipei de la UPU a fost construită cu resurse din mai multe arii de specialitate, iar suportul venit din Iaşi a fost determinant:  Am deplasat acolo trei rezidenţi în sprijin şi Centrul Universitar Iaşi a venit în sprijin şi cu alţi câţiva specialişti pentru alte specialităţi şi în aceste zile ne-am străduit să conturăm o echipă care să poată începe activitatea.

Echipa pe care am conturat-o este contruită pe nucleul de la UPU SMURD Iaşi, 8 medici şi 8 asistenţi prin rotaţie asigură gardă la Suceava.

A trebuit să găsim şi resurse locale, resurse care să nu fie din spitalul Suceava, nici din UPU Suceava şi am găsit, am avut ca principal colaborator Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă care a asigurat şi partea de decontaminare finală a spaţiului şi a tuturor echipamentelor medicale.

Cu ajutorul acestei importante instituţii de forţă din judeţul Suceava am adunat colegi din mai multe structuri, este vorba despre Spitalul Fălticeni care a trimis şi va trimite permanent câte un asistent pe tură, câte un infiermier şi de astăzi, parţial şi un asistent de radiologie.

A fost participarea altor zone puţin obişnuite cu urgenţele din judeţul Suceava, mă refer aici la asitenţii din cabinetele şcolare şi avem şi aici suportul DSP Suceava cu câte doi asistenţi din cabinetele şcolare.

Am cerut sprijinul naţional şi, într-adevăr, DSU a trimis către Suceava un număr mai mare de echipamente pentru că sunt judeţe care, din fericire, nu au probleme.

UPU Suceava nu are suportul spitalului, nu că Spitalul nu ar vrea, dar din punct de vedere epidemiologic s-a stabilit că vor lucra separat, toţi pacienţii care vin în UPU fie sunt trataţi dacă e vorba de o criză hipertensivă, colică biliară, renală, iar cei care au nevoie de internare vor merge către spitalele din Rădăuţi, Fălticeni şi mai departe către Iaşi, pe diverse specialităţi.

Pacienţii cu suspiciune de infecţie sunt triaţi din start, ei nu intră în Urgenţe, ei merg către triajul de Boli Infecţioase”.

UPU Suceava a fost închisă în urmă cu 4 zile, spațiul fiind dezinfectat în totalitate.

 

SERGIU JIPA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : Radio Iasi

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 27 martie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: martie 27, 2020 @ 10:13 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string G8z7r8 to the field below: