USR PLUS: Județul Suceava trebuie izolat de urgență! - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

USR PLUS: Județul Suceava trebuie izolat de urgență!

De    •   Publicat acum O săptămână, 26 martie 2020   •   3 comentarii

Alianța USR PLUS cere autorităților să ia urgent decizia de a izola județul Suceava, care a devenit principalul focar de infecție cu noul coronavirus din România, asigurând cu prioritate continuitatea aprovizionării şi accesul la resursele esențiale.

USR PLUS susține, printr-un comunicat, că județul Suceava, cu o populație considerabil mai mică decât Bucureştiul, poate transforma Moldova în Lombardia României.

”Prioritatea de testare a Ministerului Sănătății să fie Suceava și zona Moldovei.

Fără această testare, Moldova riscă să devină Lombardia României și zeci de mii de oameni să se infecteze cu noul coronavirus.

Cerem urgent, de la nivel de minister, asigurarea de teste, echipamente de protecție, ventilatoare, suplimentarea şi instruirea personalului medical din Suceava!”, se spune în comunicat.

Parlamentarii USR din Moldova au cerut deja la nivel local autorităților să închidă județul Suceava şi să ia măsuri urgente pentru sprijnul și testarea masivă a județelor Suceava, Neamț, Iași, nu a Bucureștiului.

USR PLUS avertizează că  este inadmisibil că în prezent cadrele medicale internate la spitalul din Suceava stau în condiții improprii, iar unele dintre ele nu au fost încă testate.

Spitalul nu a avut fluxuri separate pentru pacienții cu coronavirus, ceea ce a dus la un grad extrem de contaminare.

Mai grav este că, în ultima perioadă, 150 de pacienți au fost eliberați din spital fără să fie testați.

Orice zi care trece fără izolarea strictă a județului Suceava înseamnă sute de noi cazuri de infectare.

Suceava, dar și celelalte orașe din Moldova au nevoie de sprijin național urgent cu echipamente de protecție, medicamente și medici”.

 

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum O săptămână, 26 martie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: martie 26, 2020 @ 5:05 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. Madalin spune:

  S-au trezit si lichelele astea cu măsuri..cu un mebru USR din tara care spunea ca e bine ca e virusul sa fie alegeri acum sa nu vina batranii la vot…asta avem noi chef de propaganda..ca-si fac campanie ca duc alimente la oameni ei si cu pnl-ul..sa-si vada de treaba lor

 2. Grasu spune:

  Ce izolare, ce masuri, cine sa le ia…au inchis mall-ul si tin deschise toate institutiile publice, CJ unde sunt cel puțin 6 persoane infestate functioneaza in continuare fara probleme, la fel Finantele, etc. In 2-3 săptămâni Suceava va fi Lombardia Romaniei, scapa cine poate.

 3. Giorgio spune:

  De fapt asta a fost și ideea.Vor sa scape cu aceasta ocazie de persoane indezirabile scopurilor urmărite! O sa fie jale! Oricum nu au avut niciun Dumnezeu unii și nici nu au.Ori acum, ori mai târziu tot vor răspunde pentru faptele lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string qVl3cd to the field below: