Coronavirusul se extinde: 190 suceveni infectați - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Coronavirusul se extinde: 190 suceveni infectați

De    •   Publicat acum 4 zile, 25 martie 2020   •   Fara comentarii

Prefectura Suceava a anunțat, miercuri la amiază, că erau 3.140 persoane în izolare voluntară și 300 persoane în carantină din causa coronavirusului.

Au fost recoltate și transmise spre analiză, conform raportării DSP de marți ora 21.00, 766 de probe, dintre care 190 au fost confirmate pozitiv și 232 negativ.

Începând de azi ora 12.00 a intrat în vigoare Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020, care prevede noi măsuri de combatere a răspândirii COVID -19 și anume:

 

Se interzice circulația tuturor persoanelor înafara locuinței/ gospodăriei, cu următoarele excepții:

– deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi

– asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor  si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale

– asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta

– motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie

– in apropierea locuintei/gospodariei, legate de activitatea fizica individuala a oamenilor si nevoile animalelor de companie/domestice

– pentru donarea de sânge la céntrele de transfuzie sangvină

– deplasarea în scop umanitar sau de voluntariat

– deplasarea pentru realizarea de activități agricole

– deplasarea producătorilor pentru comercializarea de produce alimentare

 

Circulația persoanelor care au împlinit 65 ani în afara locuinței/gospodăriei, este permisă numai în intervalul orar 11.00 – 13.00, strict pentru următoarele motive:

a) deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță

c) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie

d) deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor (cu excluderea oricăror activități fizice colective), cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

 

Circulația persoanelor carea au împlinit 65 ani, în exteriorul locuinței/ gospodăriei, este permisă și în afara intervalului orar 11.00 – 13.00, dacă aceasta se face în interes profesional ori pentru realizarea de activități agricole.

Pentru verificarea motivului deplasării angajații trebuie să prezinte legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator, persoanele fizice autorizate, titularii întreprinderilor individuale, membrii întreprinderilor familiale, liber profesioniștii și persoanele care practică activități agricole vor prezenta o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Pentru verificarea motivului deplasării în alte situații decât cele prevăzute la mai sus, se va prezinta o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

Adeverința eliberată de angajator sau declarația pe propria răspundere pot fi prezentate personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar.

 

In intervalul orar 22.00 – 06.00 circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei este permisa numai pentru motivele expuse mai sus.

Începând cu data de 25.03.2020, ora 12.00, toate persoanele care intră în România vor fi supuse măsurii carantinării sau izolării la domiciliu după caz

 

 

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 zile, 25 martie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: martie 25, 2020 @ 2:36 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8tPMIB to the field below: