Problemele de la Spitalul Județean Suceava semnalate de presă au ajuns pe masa procurorilor: Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava s-a sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Problemele de la Spitalul Județean Suceava semnalate de presă au ajuns pe masa procurorilor: Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava s-a sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu

De    •   Publicat acum O săptămână, 24 martie 2020   •   1 comentariu

*Procurorii suceveni suspectează o contaminare în masă din cauza nerespectării măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase

 

 

Problemele semnalate de presă în gestionarea situației la Spitalul Județean “Sf.Ioan cel Nou” Suceava au dus la deschiderea unui dosar penal. În această seară, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a anunțat faptul că procurorii au examinat mai multe articole publicate în data de 23.03.2020, în mediul on-line, și s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de „zădărnicirea combaterii bolilor” şi “abuz în serviciu”în sensul că, la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

“Totodată, din conţinutul publicaţiilor on-line a rezultat faptul că anumiţi funcţionari publici din sistemul medical, şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, aducând atingere intereselor legitime ale cetăţenilor, prin aceea că, în contextul pandemiei existente la nivel mondial, au solicitat cadrelor medicale din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Sf. Ioan cel Nou Suceava, prezenţa, la data de 23.03.2020, la serviciu, a persoanelor testate pozitiv, negativ şi a celor suspecte, rezultând într-o posibilă contaminare, în masă”, se precizează în comunicatul de presă transmis de prim procuror adj. Ruxandra – Andreea Georgescul

În acest context, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, s-a dispus începerea urmăririi penale, in rem, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „zădărnicirea combaterii bolilor” şi “abuz în serviciu”,, cauză aflată în urmărire penală proprie, cu sprijinul structurilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, bazată pe o comunicare interinstituţională şi cu respectarea măsurilor sanitar-epidemiologice.

“Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, a circumstanțelor de comitere a faptelor şi a stabilirii răspunderii penale a tuturor participanților, urmând ca cercetările să fie extinse şi sub aspectul săvârşirii altor infracţiuni şi al lămuririi cauzei sub toate aspectele.

Menţionăm că măsurile dispuse reprezintă o etapă a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de vinovăţie”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Presa a făcut publice mai multe mărturii ale cadrelor medicale din Spitalul Județean Suceava care acuzau lipsa materialelor de protecție, faptul că persoanele infectate cu COVID-19 ar fi fost chemate la muncă alături de colegii sănătoși sub amenințarea că își vor pierde locul de muncă și prin invocarea unui ordin de ministru inexistent.

SERGIU JIPA

sergiu@ziaruldepenet.ro

 

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum O săptămână, 24 martie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: martie 24, 2020 @ 12:47 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. Costin spune:

  Da, a picat Rambu, desi el nu avea atributii pe procedurile medicale. Nu au fost respectate procedurile in caz de epidemie, medicii nu aveau voie sa se întâlnească tocmai pentru a evita imbolnavirea tuturor cadrelor medicale…e obiect de curs in facultate, sunt reguli…nu Rambu trebuia sa stie asta. La cat de neprofesionisti sunt, o dovedesc si imaginile in care stau la rand la testare, ca oile in strunga, fara distanta minima, fara echipamente de protectie, daca nu erau infectati s-au infectat acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string QPiHZC to the field below: