MOFTURI FĂLTICENENE: Paranghelie de lansare, debarcări și coronavirus - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Pamflet  >  Articolul curent

MOFTURI FĂLTICENENE: Paranghelie de lansare, debarcări și coronavirus

De    •   Publicat acum 2 luni, 15 martie 2020   •   4 comentarii

@  Toată lumea e înnebunită acum din cauza COVID-19 și a stării de urgență, dar noi mai putem povesti și alte chestii, de exemplu politice.  Edilul și-a lansat neoficial noua candidatură într-un cadru frumos, la  restaurant, cu mare alai, de 400 de persoane! Asta deoarece fiecare membru de vază al partidului a primit sarcină să aducă un decar de pensionari, de preferință neînregimentați. Păi așa se pot atrage cel mai bine voturile, după cum l-a învățat Boss! Dacă nu ați fost de față, să știți că întâlnirea a fost rodnică și meniul bogat, de s-au bătut satisfăcuți pe burți angajații Primăriei, poziționați strategic la fiecare masă. Și ei au avut obligația să aducă meseni, că nu degeaba i-a angajat edilul. Dar toate astea trebuie să fi costat ceva, așa încât s-au auzit apoi multe bârfe referitoare la cotizațiile “benevole” ale unor afaceriști locali. Dar noi nu putem crede așa ceva!  Cum adică, nu are bani cel mai mare și mai important partid din țară? Vedeți-vă de treabă…  După odihna regulamentară, a doua zi edilul s-a dus cu flori, dar fără papucei și halat, la maternitate și în spital, pentru a oferi flori domnișoarelor și doamnelor.  Gest de cavaler adevărat și fără frică de carantină!  Dar, totuși, la Secția de Boli Infecțioase nu a mai intrat edilul, a lăsat florile sub geam, ca pentru Julieta.  Cine este Julieta?  Răbdare, poate vă spunem data viitoare…

 

@  Să trecem și în tabăra cealaltă, că și acolo este interesant. Liberalii fac curățenie de primăvară, pe care, fie vorba între noi, ar fi trebuit s-o facă mai demult. Un consilier local a rămas fără sprijin cam pe șestache, adică fără ca omul să știe la modul oficial. E adevărat, au fost lansate câteva avertismente, dar cine să le dea atenție? Respectivul ales a fost găsit vinovat de blat cu edilul și de indiferență totală față de reconstrucția organizației locale. Haida de! Parcă ar fi singurul… Dacă tot e curățenie de primăvară, poate se merge mai adânc, poate se mai investighează. Dar atunci nu ar însemna că și unii lideri să fie lăsați la vatră pe motiv de pactizare?

@  În timp ce firmele de transport din judet au pus lacătul pe poartă din cauza coronavirusului, una locală aduce oameni din afară fără probleme, excepția fiind Italia.  Deși ajunge sigur la destinație, au ieșit vorbe urâte că operatorul respectiv aduce boala acasă, dacă vă puteți închipui una ca asta… Iar atunci când au apărut declarațiile cu conaționalii de pe Magazia Gării lumea a răbufnit în mediul virtual. Ba că se întorc votanții, ba că șoferii sunt nerespectuoși, ba că profitul e mai important decât sănătatea, chestii din astea. Să vedem cum va evolua virusul…

@Vă rugăm să vă uitați atent în fotografia de mai sus și să ne spuneți dacă îl recunoașteți pe un polițist local implicat în politică, împarte flori la PSD, merge la întruniri la PMP și chiar, zic gurile rele, are o funcție de conducere în partidul lui Băsescu. Și mai punem o fotografie mai jos cu mașina primarului parcată pe calea de acces. De obicei, dacă ești cetățean normal, primești o amendă de nu te vezi, dar dacă ești edil.. Ei, și cum ar fi să-l vezi pe primar cu banii în mână la casierie să plătească o amendă încasată de la locali (scuzați!). O să întrebați ce legătura au cele două poze! Simplu: cum ar putea să îl amendeze polițistul local pe edil dacă este subordonatul lui și la partid, și la serviciu?

Nu ne stă în fire să ne lăudăm, dar câteodată criticile noastre au efect. De exemplu, iluminatul de pe 2 Grăniceri funcționa atât de bine încât accidentele pe trecerile de pietoni deveneau săptămânale. Cititorii atât au așteptat, ne-au scris că și pe Broșteni, Cotești și Țărăncuței bezna era atât de densă încât se împiedicau chiar și pisicile. Dar, minune, între timp situația a revenit la normal, adică s-a făcut lumină-n sat! Hai, că se poate!

 

 

DANIEL BOGHIȚA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 15 martie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: martie 15, 2020 @ 10:17 pm
 • Sub: Pamflet, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

4 comentarii

 1. arhivistul spune:

  Guvernul studiază varianta de amânare a alegerilor locale pînă prin septembrie, pe cale de consecință Coman va fi nevoit să se mai lanseze printre mese măcar o dată. Mai greu cu strîngerea pensionarilor în aceste vremuri de ciumă, cred că va trebui să accepte reprezentanți mai tineri din familie, cu procură notarială.

 2. Daniel spune:

  Tara arde si baba se piaptana…….

 3. Tica spune:

  voi asiaticilor-galbejiti ca a-ti fost in totae institutiile publice si a-ti dat flori si cadouri de unde bani asta nu e pomana electrolala nu a fost valabila virusarea. vati pozat ca bisnitarii in fata pietii pedeliste galbejatilor.

  • Zumzet spune:

   Tica, tu unde ai facut scoala ? La psd ? Sau n-ai facut deloc ? Ca practic esti analfabet : “A-ti fost”, “a-ti dat”, “vati pozat” , “pietii”, “galbejatilor” … Nu ti-e rusine sa scrii in spatiul public ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8U0kDr to the field below: