Șofer în stare avansată de ebrietate din Moara arestat de polițiști după ce a produs două accidente în decurs de câteva ore

Luni la amiază, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată că pe bulevardul Sofia Vicoveanca s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul din conducătorii auto pare sub influența băuturilor alcoolice.

Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat cei doi conducători auto implicați, un bărbat de 44 ani din judeţul Iaşi şi un bărbat de 45 ani din Moara.

Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că, în timp ce conducea autoturismul pe fondul consumului de băuturi alcoolice, bărbatul de 45 ani a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune laterală cu celălalt autoturis.

Cei doi șoferi au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului din judeţul Iaşi şi de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului din Moara, căruia, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

I s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

După câteva ore, Poliția Suceava a fost sesizată că pe bulavardul 1 Decembrie 1918 s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul din conducătorii auto pare  sub influența băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au identificat cei doi conducători auto, un tânăr de 19 ani din Șcheia şi pe bărbatul de 45 ani din Moara, implicat în evenimentul produs în aceeași zi pe bulevardul Sofia Vicoveanca.

Poliţiştii au stabilit că bărbatul de 45 ani nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulaţie și a intrat în coliziune laterală cu autoturismul condus de tânăr.

Conducătorul auto care circula regulamentar a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în timp ce bărbatul de 45 ani, care emana halenă alcoolică, a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, conducătorul auto de 45 ani fiind reţinut de polițiști pentru 24 ore şi încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

 

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string KknpFR to the field below: