Percheziții în județul Suceava pentru destructurarea unei grupări infracționale care vindea autovehicule second-hand - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Percheziții în județul Suceava pentru destructurarea unei grupări infracționale care vindea autovehicule second-hand

De    •   Publicat acum 1 lună, 25 februarie 2020   •   Fara comentarii

Poliţia a făcut, azi, 175 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în 20 de judeţe, printre care și Suceava, în cadrul a cinci dosare penale în care sunt cercetate fapte de evaziune fiscală în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, au pus în aplicare 175 de mandate de percheziţie domiciliară şi 19 mandate de aducere.

Cercetările privesc o grupare infracţională specializată în infracţiuni de evaziune fiscală, care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuşi mai multe societăţi comerciale cu activităţi în domeniul comerţului intracomunitar cu autovehicule second-hand.

Prin intermediul acestor societăţi comerciale ar fi achiziţionate astfel de autovehicule de la parteneri din spaţiul Uniunii Europene, cu preponderenţă din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franţa şi Spania, care ar fi fost vândute în România fără a înregistra veniturile în evidenţele contabile şi fără a declara operaţiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.

Prin activitatea infracţională derulată de membrii acestei grupări infracţionale, în perioada 2018-2019 s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului statului de peste 35 milioane lei.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 25 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 25, 2020 @ 11:50 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ChTFVR to the field below: