Pericolul coronavirusului: unitățile de învățământ sucevene solicitate să anuleze deplasările în străinătate și să suspende manifestările colective - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Pericolul coronavirusului: unitățile de învățământ sucevene solicitate să anuleze deplasările în străinătate și să suspende manifestările colective

De    •   Publicat acum 1 lună, 24 februarie 2020   •   Fara comentarii

Având în vedere evoluția situației epidemiologice determinate de creșterea numărului cazurilor de îmbolnăvire prin infecții respiratorii acute și gripă în unitățile de învățământ, precum și atenționările Ministerului Sănătății și ale Ministerului Afacerilor Externe referitoare la riscul infectării cu coronavirus, Ministerul Educației a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ următoarele măsuri:

-limitarea/suspendarea/anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate.

În condițiile unor eventuale aprobări emise pentru deplasări în străinătate, inspectoratul Școlar are obligația de a informa Direcția de Sănătate Publică, anterior revenirii în țară, cu privire la destinația plecării, durata acesteia și numele persoanelor care au efectuat deplasarea.

Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că persoana este clinic sănătoasă.

-limitarea la maximum/suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

Ministerul Educației mai recomandă ca activitățile planificate în cadrul săptămânii „Școala altfel” să se desfășoare în incinta unităților de învățământ, evitând în acest mod riscul apariției unor cazuri de îmbolnăviri.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 24 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 24, 2020 @ 7:24 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string zkz8O5 to the field below: