Trotuarul podului din Milișăuți s-a surpat.  Prefectura Suceava i-a convocat de urgență pe specialiștii DRDP Iași - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Trotuarul podului din Milișăuți s-a surpat.  Prefectura Suceava i-a convocat de urgență pe specialiștii DRDP Iași

De    •   Publicat acum 1 lună, 18 februarie 2020   •   1 comentariu

UPDATE / După ce un tronson de 27 metri din trotuarul podului de pe DN 2H s-a prăbușit în râul Suceava, Secția Drumuri Naționale Suceava a asigurat zona cu semnalizare de protecție, procedând la înlăturarea materialelor care au rămas în consolă, pentru prevenirea producerii unor potențiale accidente.

S-a luat măsura închiderii circulației pietonale pe partea afectată a podului (sensul de mers dinspre Suceava spre Milișăuți) și a fost montat un parapet metalic pentru protecția pietonilor și autovehiculelor.

S-au aplicat restricții de viteză și gabarit prin semnalizare rutieră și s-a montat un parapet elastic pentru delimitarea părții carosabile pe zona afectată.

Prefectura a anunțat că expertiza, realizată la începutul anului 2019, pentru determinarea costurilor necesare realizării lucrărilor de reabilitare, estima costuri (fără TVA) de aproximativ 500.000 lei pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, aproximativ 500.000 lei pentru proiectare și 16,3 milioane lei pentru lucrările de execuție.

Lucrările propuse a fi realizate cuprind consolidarea tuturor elementelor de infrastructură, construcția unei plăci de suprabetonare pe toată lungimea podului, la o lățime care să asigure partea carosabilă de 7,8 m, două trotuare de 1,5 m lățime și montarea unui parapet de siguranță a circulației rutiere de tip foarte greu.

 

Prefectura Suceava informează că, în această dimineață, urmare a informațiilor primite referitoare la surparea unei porțiuni din trotuarul podului de la Milișăuți în seara precedentă, prefectul Alexandru Moldovan a solicitat telefonic directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri lasi deplasarea  în cel mai scurt timp unei echipe de specialiști în vederea evaluării si stabilirii soluțiilor de refacere a zonei afectate.   

În cadrul discuției, directorul DRDP Iași a dat asigurări  că această problema va fi abordată cu celeritate, având în vedere că afectează siguranța traficului pietonal în zonă”.

Prefectura Suceava a mai precizat că, la orele amiezei, specialiștii respectivi erau în drum spre Milișăuți, pentru identificarea cauzelor care au condus la această situație, precum și a măsurilor necesare remedierii.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 1 lună, 18 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 18, 2020 @ 6:42 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. mobutusesekocucungbenduwazabanga spune:

  Firme de cîrpaci care cîștigă licitațiile doar ca să fure, desigur dînd și ”dreptul” politicianului român hoț, tîlhar, bandit și trădător pînă-n măduva oaselor. Românii nu mai știu să construiască nici măcar un coteț de găini…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kwCgRY to the field below: