Elevilor Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc le-au fost prezentate oportunitățile unei cariere în marină - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Elevilor Colegiului Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc le-au fost prezentate oportunitățile unei cariere în marină

De    •   Publicat acum O săptămână, 14 februarie 2020   •   Fara comentarii

În Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, dezvoltarea motivaţiei pentru cariera militară este un proces continuu, fiind susţinut de cunoaşterea aptitudinilor elevilor, de informarea corectă şi oportună privind viitoarea profesie.
În acest context, elevii instituţiei au beneficiat de prezenţa comandorului (r.) dr. Virgil Ene Voiculescu, reprezentant al Academiei Forţelor Navale „Mircea cel Bătrân”, care le-a vorbit tinerilor ștefăniști despre oportunitățile unei cariere în marină.

 

Elevii militari din clasele a XI-a și a XII-a au fost informați despre programele de licență pentru studii universitare în domeniul maritim, fluvial și portuar. Misiunea academiei este formarea la nivel universitar a absolvenților care să satisfacă nevoia de profesioniști a Fortelor Navale Române, Poliției de Frontieră și mediului economic din domeniul naval, portuar maritim și fluvial.

De altfel, în Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” orientarea şi motivarea elevilor pentru cariera militară este realizată printr-o paletă largă de activităţi. Informarea elevilor colegiului este realizată prin teme specifice în cadrul orelor de dirigenţie, prin discuţii individuale cu comandantul de companie şi psihologul şcolar, dar şi prin alte abordări în care opţiunea militară este clar evidenţiată. Între acestea, excursia anuală de orientare şcolară şi profesională şi întâlnirile elevilor cu reprezentanţii instituţiilor militare de învăţământ şi ai categoriilor de forţe constituie modalităţi atractive şi instructive pentru cunoaşterea opţiunilor. De asemenea, elevii sunt influenţaţi în alegerile lor de modelele oferite de militarii cu care intră în contact în fiecare zi, dar şi de experienţele împărtăşite de absolvenţii colegiului.

GEORGIANA LUPU

    Print       Email
 • Publicat: acum O săptămână, 14 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 14, 2020 @ 8:02 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string aRWjBV to the field below: