Cuțitarul Ilie Muscă din Mălini a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. El l-a înjunghiat pe un agent de pază în fața pub-ului din Casa de Cultură de la Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Cuțitarul Ilie Muscă din Mălini a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. El l-a înjunghiat pe un agent de pază în fața pub-ului din Casa de Cultură de la Fălticeni

De    •   Publicat acum O săptămână, 13 februarie 2020   •   Fara comentarii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Ilie Muscă (19 ani), cercetat în stare de arest preventiv, pentru tentativă la infracţiunea de omor, a infracţiunii de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi a infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Potrivit rechizitoriului, pe data de 21 decembrie 2019 Ilie Muscă împreună cu mai mulți tineri s-a deplasat la PUB4U din incinta Casei de Cultură de la Fălticeni, loc unde au consumat o cantitate mare de băuturi alcoolice.
Pe fondul consumului exagerat al băuturilor alcoolice tinerii se manifestau într-un mod deranjant pentru ceilalţi clienţi ai clubului – ţipau, dansau haotic, se împingeau în alţi clienţi etc.
La un moment dat, în jurul orei 02:00 cu aproximaţie (dimineaţa zilei de 22 decembrie 2019), unul dintre tineri cu care era Muscă a adoptat o atitudine jignitoare faţă de barmanul clubului, fapt care l-a determinat pe acesta să solicite ajutorul agentului de pază al clubului, Denis-Viorel Hoza (21 ani). Agentul angajat al firmei RPG i-a solicitat tânărului respectiv să părăsească clubul pentru a nu deranja pe ceilalţi clienți, solicitare acceptată fără vreo împotrivire.
După ce tânărul a ieşit din club urmat de persoana vătămată, şi prietenii tânărului au ieşit în exteriorul clubului.
Pe fondul stării de ebrietate în care se afla şi totodată deranjat că i s-a solicitat să părăsească clubul, Muscă a început să-l provoace pe agentul de pază cerându-i să se bată cu el. La toate aceste solicitări Denis Hoza i-a răspuns tânărului pe un ton calm şi liniştit că nu doreşte să se bată cu nimeni, i-a cerut să se liniştească, să intre în club sau să plece acasă.
“Fără a exista vreo înţelegere prealabilă, în mod spontan, unul dintre tineri a prins victima de gât, din spate, a bruscat-o, fapt care a condus la dezechilibrarea şi căderea victimei pe sol, peste treptele de la intrare. Imediat, de persoana vătămată s-a apropiat inculpatul, care i-a aplicat mai multe lovituri cu un instrument vulnerant, în piciorul stâng precum şi în zona dorsală.
Cercetările au scos pregnant în evidenţă, pe lângă multitudinea loviturilor aplicate de inculpat şi rapiditatea cu care acesta a lovit victima, şi faptul că nici una din celelalte persoane aflate în preajma persoanei vătămate nu au reuşit să o lovească pe aceasta. După câteva secunde persoana vătămată s-a ridicat și a pătruns în interiorul clubului, închizând uşa de acces.
Comportamentul inculpatului a atras indignarea persoanelor care se aflau de faţă la incident, le-au creat acestora o stare de teamă, fapt care a condus la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Persoana vătămată a fost transportată la spital unde i-au fost acordate îngrijirile medicale necesare.
Conform concluziilor cuprinse în raportul de constatare medico-legală victima a prezentat leziuni traumatice în zona dorso-lombară stânga, paravertebral, și la nivelul piciorului stâng. În ansamblul lor, aceste leziuni necesită un număr de 60-70 zile de îngrijiri medicale. În opinia medicului legist, leziunea toraco-lombară stânga a fost de natură a pune în primejdie viaţa victimei”, se precizează în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Momentul în care agentul de pază a fost lovit cu cuțitul în spate în timp ce se ridică

 

*Ilie Muscă, singurul vinovat, cu toate că pe imagini se vede că a acționat împreună cu un grup de tineri

 

Interesant în concluziile procurorilor este faptul că măsuri s-au luat doar împotriva lui Ilie Muscă, iar despre ceilalți tineri implicați, care au jucat un rol important, nu se mai face vorbire, și se aruncă toată vina în spatele lui Muscă.

De asemeni, agentul de pază susține că nici măcar nu a vorbit cu Ilie Muscă afară, iar cel care era recalcitrant și îi cerea să se bată era un alt tânăr din Mălini, minor, dar care nu apare în comunicatul de presă transmis de procurori și în locul lui este menționat Ilie Muscă.

Practic, vina pentru tot ceea ce s-a întâmplat în noaptea respectivă cade pe umerii cuțitarului Ilie Muscă, ceilalți fiind absolviți de orice implicare.

Locul din PUB 4U unde tânărul a sângerat abundent

*Scandal în pub ca să îl scoată afară pe agent și să îl înjunghie- agresorul își pregătea cuțitul și aștepta să apară victima

Agentul de pază Denis-Viorel Hoza(21 ani) ne-a declarat în urmă cu ceva timp că el crede că cei din grupul de la Mălini au premeditat să îl scoată afară și să îl înjunghie cu cuțitul pentru că se vede pe înregistrările video cum agresorul își pregătește cuțitului și îl bagă în buzunar. Tot pe înregistrări se vede cum tinerii care l-au atacat își fac semne înainte de a sări pe el.

„Totul a început de la un juniorul B., care are 16-17 ani, este din Mălini. Era beat, s-a luat la ceartă cu barmanul, l-a împins, după care a trântit paharul de băutură de bar. L-am invitat afară și nu a opus rezistență, cred că și asta așteptau. Frații Muscă erau afară, iar procurorul mi-a spus că se vede pe filmare cum Ilie Muscă, cel fără ochelari, scoate cuțitul din buzunar, îi scoate lama, îl bagă înapoi în buzunar și așteaptă. Cumva a fost premeditată toată acțiunea. Nu îi cunoșteam și nu am avut conflicte înainte cu ei, doar că în seara respectivă nu îi lăsam să își facă de cap: ei supărau fetele, ieșeau afară cu băutura și eu nu îi lăsam. La un moment dat, au început să mă amenințe că vor veni cu mai mulți și nu am eu ce să le fac.
Când am ajuns afară, minorul B. era recalcitrant, și-a dat jos maleta de pe el, m-a invitat să fac și eu la fel, să îmi dau hainele jos. Mai erau câțiva băieți care îmi ziceau la fel, să mă dezbrac să ne batem.
Nu a durat mult discuția cu băiatul acesta, eu doar cu el am vorbit, ceilalți stăteau în jurul meu și așteptau. Fratele lui Muscă, cel care m-a înjunghiat, a venit prin spate, m-a luat de gât și m-a tras la pământ și nu a durat 2 secunde și Ilie Muscă s-a aplecat asupra mea și m-a înjunghiat în picior. Când m-am întors să mă ridic, mi-a mai aplicat o lovitură de cuțit în spate. Eu m-am dus după ei și s-au întors să îmi mai dea câteva lovituri, după care m-am retras înăutru, am dat să închid ușa în timpul acesta și ei aruncau cu sticle și cu pahare”, 
își amintește Denis Hoza.

Rănile au fost foarte adânci și cuțitul pregătit de agresor a pătruns în profunzime. În scurt timp, a simțit cum prin haine i se scurge sângele din rănile provocate în timpul atacului mișelesc.

Nu a rezistat mult timp și a căzut ca secerat la pământ, unde a rămas până când a ajuns ambulanța. Din imaginile surprinse în interior se vede că tânărul a sângerat abundent pe pardoseala localului.

„Am trecut de pragul din holul barului, am apucat să intru în bar și am observat că pantalonul îmi este sfâșâiat și curge sânge. În câteva secunde mi-am pierdut cunoștința. M-am trezit când eram deja în salvare, am ajuns la Spitalul Fălticeni cu tensiune 5, după care m-au trimis la Suceava, unde mi-au făcut un tomograf, dar nu am putut rezista din cauza durerilor puternice, și m-au băgat direct în operație. A durat 5 ore operația și m-am trezit la terapie intensivă. Au mai urmat două operații de embolizare prin care mi-au băgat niște fire prin arteră să îmi ajungă la rinichi și să îmi închidă toate vasele de sânge care erau secționate și apoi mi-au montat un bypass”, povestește agentul Hoza.

 

Citește și

Agentul de pază înjunghiat mișelește în fața unui pub din Fălticeni cere să i se facă dreptate: „Politia și procurorul care a preluat cazul nu iși fac datoria, acești indivizi care m-au înjunghiat sunt și acum liberi. Oare cine îi ține in spate și îi apără?”

Ilie Muscă, individul din Mălini care a înjunghiat un agent de pază în fața unui club din Fălticeni, arestat în lipsă la o lună de la tentativa de omor 

 

Mălinarul cuțitar Ilie Muscă a fost reținut în timp ce încerca să intre în țară prin Vama Petea. Tânărul de 19 ani a înjunghiat de mai multe ori un agent de pază în față la PUB 4U Fălticeni

 

    Print       Email
 • Publicat: acum O săptămână, 13 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 13, 2020 @ 11:38 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CsniU7 to the field below: