Consilierul local fălticenean Ghiorghiță Pascariu (ALDE) va da în judecată deliberativul local pentru a-și recupera drepturile financiare datorate pentru perioada cât i s-a refuzat validarea mandatului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Consilierul local fălticenean Ghiorghiță Pascariu (ALDE) va da în judecată deliberativul local pentru a-și recupera drepturile financiare datorate pentru perioada cât i s-a refuzat validarea mandatului

De    •   Publicat acum O săptămână, 13 februarie 2020   •   1 comentariu

 

Merge din nou în instanță pentru a-și recupera drepturile. Ghiorghiță Pascariu, consilier ALDE în deliberativul municipiului Fălticeni, a transmis printr-o plângere scrisă adresată Consiliului Local să îi fie plătite sumele cuvenite sub formă de indemnizație de consilier local de la data de 01.12.2017, când ar fi trebuit să-i fie validat mandatul de consilier, până la data de 30.11.2019, când i-a fost validat mandatul.

În cererea adresată deliberativului în luna ianuarie, Ghiorghiță Pascariu arată că „hotărârile adoptate în ședințele ordinare ale Consiliului Local Fălticeni din datele de 18.12.2017 și din 31.01.2018, m-au privat de un drept legitim, acela de a fi confirmat în funcția de consilier local”, iar „Consiliul Local nu avea decât obligația (potrivit legii admnistrației publice locale 215/2001 și legii pentru alegerea autorităților administrației publice locale 115/2015 n.r.) de a supune validarea mandatului, neavând posiblitatea de a refuza punerea în executare a solicitării Partidului Alianța Liberalilor și Democraților nr.29205/13.12.2017 și nr.30266/29.12.2017.

Primarul Cătălin Coman i-a răspuns în mod oficial consilierului Pascariu la începutul acestei luni că cererea sa de a i se plăti indemnizațiile pentru cei doi ani în care nu i s-a validat mandatul a fost pusă pe ordinea de zi a ședinței din data de 30.01.2020, însă doar „spre informare”, nu spre dezbatere și soluționare, în forma unui proiect de hotărâre.

Dat fiind faptul că cererea nu i-a fost soluționată, consilierul ALDE Ghiorghiță Pascariu se va adresa instanței pentru a obține drepturile cuvenite.

 

Pe aceeași temă:

ALDE Fălticeni spune că Ionică Constantin nu mai este membru: “O problemă construită cu sprijinul celor de la PSD”

Procesul prin care ALDE îl cheamă în judecată pe primarul PSD Cătălin Coman, repus pe rol

Divergențe în ALDE Fălticeni. Pascariu nu a fost validat în Consiliul Local, un coleg de partid a depus contestație

VIDEO  PSD Fălticeni s-a împotrivit a doua oară validării noului consilier ALDE. Mandatul lui Ghiorghiță Pascariu nu a trecut de votul deliberativului în care social-democrații sunt majoritari 

    Print       Email
 • Publicat: acum O săptămână, 13 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 13, 2020 @ 12:31 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. PATROCLE spune:

  Daca calculam: 2 ani x12 luni x500 de lei=12 000 de lei.
  Sa intelegem bine, matale vrei sa-ti recuperezi acesti bani, chiar daca timp de doi ani nu ai fost la sirviciu. Nu ai muncit, dat iti vrei banii. AHA!
  Ii ceri consiliului local, banuti. Pai! fratica, da-l injudecata pentru abuz in serviciu pe cei vinovati, pe primar si pe cunsilieri.
  Cum indraznesti sa ne ceri noua bani, contribuabili onesti.
  Sa-i opreasca din salariu celor vinovati.
  Cred ca numai iohannis are mai multe concedii. I-a de la cuncedii fratica, ca este de unde lua.
  Hai pa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1qkQgQ to the field below: