Profesoara suspectă de coronavirus a fost scăpată pe jos cu tot cu izoletă. ISU: "Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit" - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Profesoara suspectă de coronavirus a fost scăpată pe jos cu tot cu izoletă. ISU: “Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit”

De    •   Publicat acum 4 luni, 7 februarie 2020   •   Fara comentarii

Profesoară de engleză de 32 ani din municipiul Suceava, care s-a întors recent din China unde preda,  a fost scăpată de paramedicii SMURD chemați în ajutor pentru a fi transferată la o clinică de specialitate din Iași.

 

Imaginile video au fost postate pe pagina de facebook de jurnalista Oana Șlemco (vezi mai jos).

 

 

Femia a fost izolată în cursul zilei de azi într-un salon al secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean, cu suspiciunea de coronavirus.

Ea s-a prezentat dimineaţă la UPU cu simptome de gripă, după ce a stat mai multe zile acasă.

După investigaţii, medicii au constatat că profesoara prezintă simptome similare cu cele evidenţiate în cazul îmbolnăvirii cu coronavirus.

Medicii au izolat-o de urgenţă în secţia de Boli Infecţioase, după care au făcut demersuri pentru transferul la o clinică din Iași.

 Reprezentanții ISU au transmis un punct de vedere pe care îl prezentăm în integralitate: 

“Ca urmare a informațiilor și a imaginilor apărute în spațiu public, potrivit cărora personalul SMURD  din cadrul ISU Suceava a scăpat izoleta în care era transportată o pacientă la un spital de boli infecțioase, pentru corecta informare a opiniei publice, ISU Suceava face următoarele precizări:

În cursul zilei de astăzi, unitatea noastră a fost solicitată pentru preluarea pacientei respective și asigurarea transportului cu Autospeciala de Transport Personal și Victime Multiple (ATPVM) la spitalul de boli infecțioase din municipiul Iași. La un moment dat, unul dintre paramedicii SMURD a alunecat pe platforma autospecialei, din cauza suprafeței alunecoase generate de temperaturile scăzute.  Regretăm acest incident, însă asigurăm cetățenii de faptul că pacienta nu a avut de suferit și nici colegul nostru, paramedicul SMURD.  
Mai mult, colegul nostru a depus tot  efortul,  pentru a-i asigura protecția.
Acest aspect este argumentat de imaginile difuzate in spațiul public, care arată  cum izoleta nu a atins pământul,  ci a rămas sprijinită pe genunchiul paramedicului. De asemenea, în urma incidentului nu a fost deteriorată izoleta de protecție. 
La ora transmiterii acestor precizări, pacienta se află deja la spital, iar colegii noștri, după efectuarea decontaminării personalului și a autospecialei, se vor întoarce la unitate.

 

DAN PASCARU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 7 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 7, 2020 @ 8:01 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string hHgGaa to the field below: