Precizări ale firmei Loial Impex Suceava după sancțiunea primită de la Consiliul Concurenței: “O amendă mai mare aplicată nu înseamnă că neregulile constatate la compania noastră sunt mai grave față de celelalte companii” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Precizări ale firmei Loial Impex Suceava după sancțiunea primită de la Consiliul Concurenței: “O amendă mai mare aplicată nu înseamnă că neregulile constatate la compania noastră sunt mai grave față de celelalte companii”

De    •   Publicat acum 4 luni, 7 februarie 2020   •   Fara comentarii

 

Referitor la comunicatul de presă transmis ieri de Consiliul Concurenței, intitulat  “Consiliul Concurenței a sancționat cu 3,18 milioane lei 4 companii pentru trucarea unor licitații pentru semnalizare rutieră”,   SC Loial Impex SRL face următoarele precizări:

 

 

CITESTE

http://www.ziaruldepenet.ro/2020/02/06/patru-companii-printre-care-si-loial-suceava-amendate-cu-sume-uriase-de-catre-consiliul-concurentei-pentru-trucarea-unor-licitatii/

 

Vrem să facem precizarea că potrivit prevederilor legale, sancțiunile Consiliului Concurenței au fost aplicate ca procent din cifra totală de afaceri a companiilor verificate, în perioada 2015 – 2017, întrucât, potrivit legii în vigoare, amenda se calculează ca procent din cifra de afaceri totală a companiei, nu în raport de cifra de afaceri de pe piața relevantă, nu în raport de profit etc.

Cu cât o firmă are cifră de afaceri mai mare, cu atât ia o amendă mai mare, chiar dacă, procentual, amenda este mai mică.

În aceste condiții, o amendă mai mare aplicată SC Loial Impex SRL nu înseamnă că neregulile constatate la compania noastră sunt mai grave față de celelalte companii.]

Trebuie subliniat faptul că, dacă în cazul companiilor Vesta Investment SRL, Helvespid SRL și Girod Semnalizare Rutieră SRL, cifra de afaceri este formată exclusiv ca urmare a activității de  semnalizare rutieră, indicatoare si marcaje rutiere  în cazul SC Loial Impex SRL cifra de afaceri din această activitate reprezintă doar o mică parte din cifra de afaceri totală a firmei.

În condițiile în care cifra de afaceri totală a SC Loial Impex SRL, în perioada menționată anterior, a fost de aproape 76,2 milioane de lei, prin aplicarea procentului la această cifră a rezultat și cea mai mare sancțiune comparativ cu celelalte trei amenzi dat în urma acestui control, dar numai în cifre absolute, iar nu și procentual.

Trebuie subliniat faptul că în perioada controlului, așa cum reiese și din comunicatul Consiliului Concurenței, SC Loial Impex SRL a manifestat o deschidere totală pe perioada verificărilor, neavând de ascuns nimic față de inspectorii acestei instituții.

De altfel, Consiliul Concurenței transmite în comunicatul de presă că SC Loial Impex SRL a furnizat o serie de documente şi informaţii ce au avut o contribuţie semnificativă în verificări, beneficiind, prin urmare, de o reducere a amenzii.

Verificările Consiliului Concurenței au fost demarate ca urmare a unei plângeri pe care compania Girod Semnalizare Rutieră SRL a făcut-o către această instituție, prin care a semnalat o posibilă încălcare, doar de către celelalte trei companii, a prevederilor legale prevăzute în Legea Concurenței.

Deși plângerea a fost înaintată de Girod Semnalizare Rutieră SRL, se poate observa că procentual această companie a luat cea mai mare amendă.

Daca ne raportăm la media cifrelor de afaceri publice a ultimilor 3 ani, se observă faptul că Vesta Investment și Loial Impex au luat aproximativ 1,7-2% din cifra de afaceri, iar Girod Semnalizare a luat peste 4,5% din cifra de afaceri.

Investigațiile Consiliului Concurenței nu au revelat înțelegeri anticoncurențiale complexe, ci, cel mult, schimburi de informații care, din păcate, făceau parte din practica pieței relevante de semnalizare rutieră și care nu au fost corect percepute și apreciate de personalul Loial Impex implicat în acele activități, care nu avea pregătire juridică.

Loial Impex SRL a implementat încă din 2018 un program de conformare în materia dreptului concurenței, care a fost analizat și confirmat de Consiliul Concurenței, primind chiar și o reducere a amenzii ca recunoaștere a eforturilor companiei de a asigura respectarea legislației în viitor.

Pentru a preîntâmpina o eventuală încălcare a legii concurenței, o lege relativ nouă și deosebit de complexă, foarte puțin cunoscută în mediul de afaceri, Loial Impex SRL a investit și investește în sesiuni de pregătire în dreptul concurenței, cu specialiști în această ramură de drept, cu o bogată practică, informându-și toți angajații cu funcții economice, comerciale și de conducere cu privire la regulile de multe ori complexe ale dreptului concurenței.

 

SC Loial Impex SRL    

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 luni, 7 februarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 7, 2020 @ 12:21 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PZ2q38 to the field below: