Rămași fără pensii speciale, procurorii din Fălticeni își restrâng activitatea iar cei suceveni suspendă programul cu publicul săptămâna viitoare - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Rămași fără pensii speciale, procurorii din Fălticeni își restrâng activitatea iar cei suceveni suspendă programul cu publicul săptămâna viitoare

De    •   Publicat acum 3 săptămâni, 31 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

 

Astăzi s-a întrunit adunarea generală a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava în vederea  analizării posibilităţii declanşării unui protest, având în vedere votul Plenului Camerei Deputaţilor de abrogare a dispozițiilor care reglementează dreptul la pensia de serviciu al magistraţilor.

Potrivit unui comunicat, pensia de serviciu a magistraţilor reprezintă o compensaţie pentru imposibilitatea exercitării unor drepturi fundamentale şi a fost reglementată în considerarea incompatibilităţilor stabilite pentru întreaga carieră profesională

“Pensia de serviciu pentru magistraţi nu reprezintă un privilegiu, ci este justificată în mod obiectiv, ea constituind o compensaţie parţială a inconvenientelor ce rezultă din rigoarea statutului special căruia trebuie să i se supună magistraţii”, opinează magistrații.

În unanimitate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au apreciat că modificările legislative  “sunt de natură a afecta grav statutul constituţional al magistraţilor”.

Adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât suspendarea activităţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava  în ceea ce priveşte programul cu publicul, în perioada 31.01.2020 – 7.02.2020, cu excepţia cererilor de eliberare dovezi de circulaţie şi acte de deces, urmând ca toate cererile, plângerile şi memoriile să fie înaintate de petenţi prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava urmează a-şi restrânge activitatea la cauzele cu măsuri preventive şi la cele  ale căror soluţionare reclamă urgenţă.

Tot azi s-a desfășurat adunarea generală a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni, aceștia hotărând să-și restrângă activitatea la cauzele ce presupun situaţii de urgenţă, care urmează a fi apreciate în concret de fiecare procuror.

Se va reduce programul de primire a plângerilor la o oră pe zi, respectiv în intervalul orar 10 – 11, plângerile, cererile și memoriile urmând a fi depuse la grefa unităţii.

De asemenea, se reduce programul de acordare a audienţelor la o oră pe zi, respectiv în intervalul orar 10 – 11.

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 săptămâni, 31 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 31, 2020 @ 5:58 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string cU7vBV to the field below: