Peste 45 de evenimente sportive, artistice și culturale organizate în acest an de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Peste 45 de evenimente sportive, artistice și culturale organizate în acest an de Asociația de Ecoturism Țara Dornelor

De    •   Publicat acum 4 săptămâni, 28 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

 

Asociația de Ecoturism Țara Dornelor organizează peste 45 de evenimente sportive, artistice și culturale în acest an, care completează oferta turistică a destinației de ecoturism Țara Dornelor. 

În acest demers, AETD a fost sprijinită de autoritățile locale din cele 9 comune din destinație (Dorna Arini, Șaru Dornei, Panaci, Iacobeni, Ciocănești, Cârlibaba, Dorna Candrenilor, Coșna și Poiana Stampei) și municipiul Vatra Dornei.

Dintre cele peste 45 de evenimente care se desfășoară anual în Țara Dornelor, cel puțin 9 sunt concepute special pentru a-i atrage pe vizitatori și localnici către sănătate prin mișcare, concursuri de alergare montană HIT THE EGG – Oușoru Challenge și Volcanic Sky Trail, de mountain-bike – Unde-i ursul?, Cupa Mondială la Sanie pe pistă naturală, concursuri de schi pentru începători și inițiați, Cupa Dorna Medical la sanie și schi alpin & snowboard, concursurile de orientare, îndemânare sau rapiditate de Ziua Parcului Național Călimani sau competiții cu ambarcațiuni de tip caiac pe râul Dorna.

La fel de atractive sunt și evenimentele cu caracter artistic și cultural : Festivalul Naţional  de Datini şi Obiceiuri de Iarnă “PORNIŢI PLUGUL,  FEŢI FRUMOŞI!”  și Bucovina Acoustic Park de la Vatra Dornei, Festivalul Național „Flori de pe Dorna” și Balul Gospodarilor de la Poiana Stampei, Festivalul Național al Ouălor Încondeiate și Săptămâna plutăritului de la Ciocănești, “Cântecul Cetinii” de la Dorna Arini, Sărbătoarea bujorului de munte de la Șaru Dornei, Festivalul fructelor de pădure de la Coșna, Expoziție de ouă încondeiate la Dorna Candrenilor, Festivalul de colinde de la Iacobeni.

La toate acestea se adaugă zilele comunelor și festivaluri de colinde și obiceiuri de iarnă.

 

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 săptămâni, 28 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 28, 2020 @ 9:20 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 6Khrs8 to the field below: