Împărțirea sărăciei a aprins din nou spiritele în CJ Suceava, cu ocazia repartizării fondului către Primării - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Împărțirea sărăciei a aprins din nou spiritele în CJ Suceava, cu ocazia repartizării fondului către Primării

De    •   Publicat acum 4 săptămâni, 28 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

 

Ședința de marți a Consiliului Județean Suceava a fost un nou prilej pentru aleșii PNL și PSD de a mima neconvingător lupta politică și grija pentru Primării, cu ocazia repartizării sumei de 27.316.000 lei reprezentând fondul la dispoziția CJ pe anul în curs.

După ce președintele liberal Gheorghe Flutur a detaliat subiectul, amintind că solicitările totale au fost de 570.906.000 lei, din care 131.866.000 lei numai pentru funcționare, au urmat „rafalele” din partea celor două partide.

Subalternii lui Flutur au scos în evidență, normal, că municipiul Suceava (condus de Ion Lungu – PNL) primește zero lei, că Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc încasează mai puțin decât anul trecut, în timp ce Fălticeni și Rădăuți (cu primari PSD) se bucură de mai mulți bani.

De cealaltă parte, subordonații lui Ioan Stan au criticat alocările, spunând că, pe ansamblu, Primăriile PSD au fost puse la colț” de administrația județeană.

Cei mai agitați vorbitori au fost Dan Cușnir (PSD) și Ioan Bădeliță (PNL), acesta din urmă folosind chiar un ton violent, care a stârnit murmure dezaprobatoare din partea social democraților și aplauze din partea liberalilor.

Până la urmă, atmosfera a fost detensionată de Cușnir și Flutur, s-a dat la pace în cunoscutul stil „Pupat toți Piața Endependenți!

Proiectul a fost aprobat cu 20 voturi pentru, 10 împotrivă și 6 abțineri : Vatra Dornei va primi 2.800.000 lei, Câmpulung Moldovenesc 2.000.000 lei, Siret 1.700.000 lei, Fălticeni și Rădăuți câte 500.000 lei.

Cele mai mici sume (câte 50.000 lei) au fost alocate unui număr de 13 comune, printre care Arbore, Baia, Brodina, Calafindești, Ciprian Porumbescu, Coșna, Cornu Luncii, Forăști și Iaslovăț.

TEODOR PUȘCAȘU

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 săptămâni, 28 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 28, 2020 @ 9:33 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string sM7Moy to the field below: