Doi pompieri fălticeneni au primit diplome de excelență pentru merite deosebite.  Fiecare a salvat câte o viață, intervenind în timpul liber - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Doi pompieri fălticeneni au primit diplome de excelență pentru merite deosebite.  Fiecare a salvat câte o viață, intervenind în timpul liber

De    •   Publicat acum 3 luni, 23 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și-a prezentat astăzi, 23 ianuarie a.c., începând cu ora 11.00, în sala de ședințe a Palatului Administrativ, Evaluarea anuală a unității pentru anul 2019.

Colonelul Costică Ghiață, inspectorul șef al pompierilor militari suceveni, a înmânat la sfârșit diplome de Excelență și plachete ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” pentru merite deosebite și pentru spiritul de sacrificiu dovedit în nobila misiune de apărare a vieții semenilor.

Este vorba despre doi pompieri de la Detașamentul Fălticeni  care, deși se aflau în timpul liber, nu au rămas indiferenți la suferința semenilor și s-au implicat, salvând, fiecare, câte o viață.

 

 

Primul premiat a fost plt.maj. Adrian STOICA, subofițer operativ principal în cadrul Detașamentul de Pompieri Fălticeni, cel care se întorcea de la Iași și a oprit pentru a salva viețile unor tineri implicați într-un accident rutier:

În data de 22 august, puțin după miezul nopții, subofițerul se întorcea spre casă de la Aeroportul din Iași, iar în apropiere de localitatea Ruginoasa, a observat urmele unui accident rutier, mai precis o mașină răsturnată pe câmp.

          Paramedic cu state vechi, subofițerul a oprit și s-a îndreptat spre locul accidentului. S-a dus spre mormanul de fiare, care s-a oprit din răsturnare pe o laterală, unde a găsit o fată încarcerată, într-o poziție ce nu-i permitea să respire corect, punându-i viața în real pericol.

          Subofițerul nu a mai stat pe gânduri. S-a strecurat prin luneta mașinii, printre împletitura de tablă, până la tânăra adolescentă, a poziționat-o corect și i-a susținut capul până la sosirea pompierilor militari din Pașcani.

În tot acest timp, care a părut o veșnicie, plutonierul major Adrian Stoica i-a fost alături fetei, ca un înger păzitor, iar datorită lui fata de 16 ani este în viață”.

 

 

Plt.adj. șef Cristi Bîrsanu, subofițer operativ principal în cadrul aceleiași subunități din Fălticeni, este cel de-al doilea pompier premiat în fața colegilor din întreg județul și a oficialităților județene:

În data de 3 decembrie, subofițerul se afla în timpul său liber, după o tură obositoare de serviciu, când a aflat că în localitatea sa, o fată căzuse într-o fântână.

Cunoscând foarte bine familia victimei, a ajuns imediat la fața locului, unde vecinii pregătiseră deja o frânghie pentru coborâre. Plutonierul major Cristi Bîrsanu a analizat rapid situaţia, s-a asigurat şi a coborât în fântâna adâncă de 31 de metri. Acolo a stabilizat victima şi a comunicat permanent cu biata fată de doar 23 de ani, care era traumatizată fizic, hipotermică şi în pragul unui atac de panică.

          Cei doi au fost extrași de către echipajele de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni, ajunse ulterior la fața locului. Din fericire, tânăra a scăpat doar cu leziuni ușoare, iar datorită colegului nostru, aceasta a petrecut Sărbătorile de iarnă în familie.”

Colonelul Costică Ghiață a conchis:

„Îi felicităm și ne mândrim cu ei, pentru că cei doi pompieri militari reprezintă adevărate modele de urmat pentru toți cei care și-au ales vocația de salvator”.

=

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 23 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 23, 2020 @ 6:20 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CjI2g7 to the field below: