Activități de informare a turiștilor și angajaților din pensiuni pentru reducerea riscului infracțional - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Activități de informare a turiștilor și angajaților din pensiuni pentru reducerea riscului infracțional

De    •   Publicat acum 2 luni, 20 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

În acest weekend, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice – IPJ Suceava a organizat o acţiune punctuală în Gura Humorului și comunele limitrofe pentru verificarea respectării prevederilor legale de unităţile de cazare autorizate şi a legislației în domeniul comerțului.

În cadrul acțiunii au fost verificate 7 unități de cazare și au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 lei.

În paralel, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități de informare a turiștilor și a personalului angajat al unităților hoteliere, sub sloganul ,,Turism în siguranță”.

Au fost  desfășurate activități de informare și responsabilizare a turiștilor pentru reducerea riscului infracțional și victimal, dar și acțiuni de prelucrare a agenților economici din turism cu privire la respectarea legislației în domeniul hotelier.

Polițiștii au făcut următoarele recomandări angajaţilor din cadrul unităţilor de cazare:

asigurarea perimetrului unităţii cu personal de securitate, în special  la intrarea principală;

instalarea unor sisteme de supraveghere video, inclusiv  cu vedere pe timp de noapte, pentru controlul tuturor căilor de acces în clădire;

monitorizarea constantă a înregistrărilor, pentru a observa eventualele persoane care se ocupă cu activităţi suspecte;

păstrarea imaginilor surprinse cu persoane sau obiecte, ce pot fi de interes poliţienesc;

setarea datei şi orei în sistemele de supraveghere, astfel încât acestea să fie la zi şi verificarea în mod regulat a calităţii înregistrărilor;

asigurarea punctelor cheie din clădire: servere, generatori, seif, casete de valori etc..

Recomandări privind situaţii de urgenţă sau alte situaţii de interes poliţienesc:

în cazul în care angajaţii sunt martori la comiterea unei infracţiuni, trebuie să apeleze de urgenţă 112;

pentru a nu pune în pericol siguranţa proprie sau a altor persoane, se recomandă transmiterea în mod operativ către poliţişti a oricăror situaţii, date, aspecte ce pot fi de interes poliţienesc.

personalului hotelier îi revin următoarele obligații: să asigure protecţia turiştilor care utilizează structurile sale de primire turistice; să protejeze turistul care beneficiază de servicii tip excursii, pe perioada programului turistic, conform normelor pentru ghizii de turism; să protejeze bunurile turiștilor împotriva deteriorării sau furtului şi să asigure despăgubirea acestora în cazul apariţiei unor prejudicii, conform legii.

 

 

SORIN NICA

reporter@ziaruldepenet.ro

Foto : IPJ Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 2 luni, 20 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 20, 2020 @ 8:21 am
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kKYWfu to the field below: