Se circulă cu dificultate din cauza ceții în zona Fălticeni. Polițiștii recomandă prudență în trafic - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Se circulă cu dificultate din cauza ceții în zona Fălticeni. Polițiștii recomandă prudență în trafic

De    •   Publicat acum 3 luni, 16 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

Ceața a cuprins zona joasă a județului Suceava, iar meteorologii au anunțat un cod galben valabil de astăzi, la ora 19.00, până în această noapte la ora 1.00.

Au fost anunțată local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, cu depuneri înghețate  de chiciură și polei din burniță.

Polițiștii avertizează în privința condițiilor de trafic din zona Fălticeni: “Vă informăm că la această oră, se circulă în condiții de ceață densă, vizibilitatea fiind redusă, sub 50 metri, pe DN 2, in zona Falticeni dar si pe alte tronsoane de drumuri județene si comunale.
De asemenea, fenomenul de ceața poate fi asociat si cu apariția poleiului, fapt ce poate spori riscul de implicare în evenimente rutiere.
Având în vedere riscul rutier sporit în asemenea condiții, în vederea prevenirii unor evenimente rutiere nedorite, mai multe echipaje ale poliției rutiere si echipaje de ordine publică  patrulează pentru monitorizarea conditiilor de trafic si prevenirea accidentelor rutiere”.
Pentru a nu fi implicaţi în producerea de accidente rutiere, oamenii legii au transmis câteva recomandări conducătorilor auto privind circulaţia în condiţii de ceaţă:
– Să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic;
– Să reducă pe cât posibil viteza de deplasare;
– Să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol;
– Să evite pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, să o realizeze numai după o asigurare temeinică;
-Să păstreze în mers o distanţă suficient de mare între autovehicule, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă;
– Să manifeste permanent o conduită preventivă la volan.
    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 16 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 16, 2020 @ 9:40 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string DhfOhm to the field below: