Preoții din Fălticeni au donat bani pentru dotarea noului cabinet școlar de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ''Mitropolitul Dosoftei" Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Preoții din Fălticeni au donat bani pentru dotarea noului cabinet școlar de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolitul Dosoftei” Suceava

De    •   Publicat acum 3 luni, 16 ianuarie 2020   •   Fara comentarii

Gest caritabil pentru sprijinirea elevilor de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolitul Dosoftei” Suceava din partea preoților de la Protoieria Fălticeni, îndrumați de protopopul Adrian Dulgheriu, care le-au oferit banii necesari pentru dotarea noului cabinet școlar.
Sumele au fost utilizate pentru achizițio­narea de materiale sanitare, instrumentar medical, mobilier și medicamente conform metodologiei în vigoare.

Predarea pachetelor a avut loc marți, 14 ianuarie a.c., la începerea noului semestru școlar, în prezența preotului Adrian Dulgheriu, a preotului profesor Bogdan Cojoleanca, directorul seminarului, a părinţilor profesori și a elevilor.

Bogdan Cojoleanca a mulțumit în numele instituției pentru efortul depus de preoții din protopopiat pentru dotarea cabinetului medical, „dar și pentru ajutorul acordat la con­struc­ția noilor clădiri ale seminarului teologic, fără de care nu am fi ajuns până aici”.

„Scopul acestei acțiuni este de a oferi elevilor un climat corespunzător în vederea desfășurării activităților din cadrul seminarului, dar mai ales pentru studiul și timpul pe care ei îl petrec în cadrul acestui centru de învăță­mânt. Dorim ca și pe viitor să putem fi alături de Înalt­prea­sfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen pentru a duce la îndeplinire construcția acestei școli, dar și să punem umărul la formarea acestor suflete tinere care mai târziu ne vor urma pentru a sluji și păstori credincioșii pe calea mântuirii”, a concluzionat părintele protoiereu Adrian Dulgheriu.

Vechea clădire a Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Mitropolitul Dosoftei” din Suceava a fost mistuită de flăcări. Construcția noului sediu a început pe 6 iunie 2017, iar anul trecut s-au dat în folosință internatul şi un corp separat pe trei niveluri.

BEATRICE OȘEAN

reporter@ziaruldepenet.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 3 luni, 16 ianuarie 2020
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 16, 2020 @ 8:27 pm
 • Sub: Ştiri locale
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string qOIAkC to the field below: